Jorge Masvidal lovar Kamaru Usman en returmatch om han vinner

✔ Kan det bli en trilogi?

Nu är det inte långt kvar tills UFC 261 där returmatchen äger rum mellan Kamaru Usman och Jorge Masvidal. De två möttes första gången under UFC 251 2020 där Usman drog det längsta stråt. På presskonferensen innan helgens match sa Masvidal att om han vinner så kommer han ge Usman en ny chans.

– Jag skulle definitivt ge honom en returmatch om jag vinner. Han gav mig en chans. Oavsett vad vi tycker om varann i övrigt så gav han mig en andra chans att tävla om bältet så jag kommer definitivt ge honom en andra chans om bältet.

Masvidal fick en returmatch mot Usman utan att ha gått någon mer match sedan deras första möte. Usman har därför sagt att Masvidal borde känna tacksamhet mot honom för att han får en ny chans så snart. Att ge Usman en returmatch vid en vinst skulle kunna ses som en sorts tacksamhet.

Det är emellertid Dana White som har sista ordet när det gäller att boka matcher och han är långt ifrån säker på att det blir en tredje match vid en vinst för Masvidal.

– Jag vet inte, vi får se hur matchen utspelar sig, sa White till MMA Junkie.

– Många faktorer spelar in om en match blir bokad. Skador och personliga saker. Så jag vet inte, vi får se vad som händer på lördag.

 

 

 


HETAST JUST NU


Flera welterviktare står på tur

En tredje match mellan Masvial och Usman skulle vara logisk i och med att de blir 1-1 i matcher om Masvidal vinner. Å andra sidan kan man argumentera för att det skulle stoppa upp welterviktsdivisionen där det just nu finns många potentiella contenders.

Högst rankad är den frispråkige Colby Covington som även han förlorat mot Usman och jagar en returmatch. En annan kandidat är Leon Edwards som har åtta raka vinster. Han är emellertid redan bokad för ett möte mot Nate Diaz den 15 maj.

Det återstår att se om vi får se en trilogi mellan Usman och Masvidal. Först ska det avgöras i helgen vem som vinner den andra matchen mellan dem.

 

Vill du se en tredje match mellan Kamaru Usman och Jorge Masvidal?

Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara