Foto: Gary A. Vasquez/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

VÄNDNINGEN: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz INTE inställd!

✅ Nate Diaz namn rentvått ✅ Veganskt kosttillskott triggade dopingtest ✅ "Var 100 procent säker ..."

Årets MMA-händelse är räddad. Superfighten mellan Jorge Masvidal och Nate Diaz kommer trots allt bli av på storgalan UFC 244, då den sistnämnda fått sitt namn rentvått


LÄS MER: BOMBEN: Nate Diaz missar (?) superfighten – på grund av dopingtest!


Diaz meddelade nyligen att han drog sig ur matchen. Detta efter att USADA, som utför dopingtester åt UFC, ska ha funnit spårämnen av den otillåtna substansen LGD-4033 – som står bland selektiva androgen receptor modulatorer (SARM) på dopinglistan. Men genom analyser av två burkar av Diaz ekologiska, veganska kosttillskott har experter kunnat konstatera att det var tillskotten som triggade testresultatet – samtidigt som de låga nivåerna omöjliggör någon prestationsstärkande effekt.

Diaz har därmed inte gjort sig skyldig till någon överträdelse, och får ingen påföljd – vilket gör att han är helt fri att fightas.

– Jag var 100 procent säker på att Nate inte hade tagit något för att fuska, skriver UFC-bossen Dana White (via Instagram):

Andra fighters har drabbats

Anledningen till att Diaz kan slippa bära skulden helt och hållet är en förändring som gjordes i UFC:s antidoping-policy den 31 augusti, enligt överenskommelse med USADA. Förändringen innebär att man bestämt gränsnivåer för vissa otillåtna substanser “där bevisning har visat att positiva test av dessa substanser under gränsnivån är konsekvent med oskyldig kontaminering”.

Sedan dess har flera fighters – inklusive welterviktaren Neil Magny – råkat ut för precis samma sak som Diaz, men sluppit straff helt.

– Mr. Diaz har inte brutit mot vår antidoping-policy, har inte blivit tillfälligt avstängd och är inte föremål för några sanktioner, skriver UFC i ett officiellt uttalande (via Twitter):

Möts om BMF-bältet

UFC 244: Masvidal vs. Diaz rullar vidare som planerat i anrika Madison Square Garden i New York City den andra november. Superstjärnorna gör som känt upp om ett specialtillverkat BMF-titelbälte – för att avgöra vem som är UFC:s “baddest motherf***er”.

Om man ska tro på UFC-bossen White kommer bältet delas ut av ingen mindre än den folkkäre WWE-stjärnan och skådespelaren Dwayne “The Rock” Johnson.

Vem har ni som vinnare – Jorge Masvidal och Nate Diaz? Kommentera!

Kategorier
Nate DiazSenaste NyttUFC 244

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara