Foton: Sarah Stier-USA TODAY Sports

Superfighten slutar i antiklimax – Jorge Masvidal tar hem segern efter GALET krig!

✅ Stjärnan vinner supermötet - och nya bältet! ✅ Lovar rematch mot Nate Diaz!

Under lördagsnatten fick vi se den efterlängtade matchen mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal. De båda stjärnorna gjorde upp i huvudmatchen på UFC 244 om det nyinstiftade “BMF”-bältet (Baddest Motherf*cker).

Läs mer: UFC 244: Masvidal vs. Diaz – Resultat & Statistik

Det var också Masvidal som tog hem matchen – och den nya titeln. Detta efter att läkare på plats oväntat stoppat mötet mellan den tredje och fjärde ronden på grund av ett jack i Diaz ansikte – vilket fick publiken att reagera med starka burop.

Dessförinnan bjöd stjärnorna dock på en av de bästa matcherna vi fått se på senare år. Det var ett fullständigt galet krig rakt igenom, där Masvidal var den som inledde starkast – varefter Diaz började komma in i matchen ju längre den gick. Något som gjorde läkarens beslut desto mer surt.

Överens om rematch

De båda stjärnorna var efter matchen helt överens om en rematch.

– Vi måste göra om det här, sade Masvidal efter fighten.

– Vi kör direkt igen, instämde Diaz.

Jorge Masvidal vs. Nate Diaz – resultat & statistik

Officiellt resultat: BMF-titelmatch i weltervikt: #3 Jorge Masvidal besegrade #7 Nate Diaz via TKO (läkarstopp) i rond 3 (5:00)

Kategorier
Jorge MasvidalNate DiazSenaste NyttUFC 244

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara