Jorge Masvidal redo för lättvikt – vill möta Khabib: “Hundra procent!”

✔ "Gamebred" brukade tävla i lättvikt - har bara ett krav för att möta "The Eagle"

Topprankade welterviktaren Jorge Masvidal är öppen för tanken att gå ned till lättvikt och ta sig an divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov.

“Gamebred” Masvidal spenderade början av sin UFC-karriär i lättvikt men har de senaste fem åren tävlat i weltervikt. Han har just nu tre raka TKO/KO-vinster som har skjutit hans karriär i höjden, men Masvidal befinner sig även i ett infekterat bråk med UFC.

Masvidal har blivit erbjuden en titelmatch mot welterviktsmästaren Kamaru Usman men förhandlingar tog stopp då han kände att han inte fick tillräckligt med pengar.

På Instagram säger dock Masvidal att han är villig att möta vemsomhelst – så länge han blir kompenserad. En match mot “The Eagle” Nurmagomedov är dessutom en utmaning som intresserar honom.

 – Om [UFC] betalar mig vad jag är värd? Att gå ned till [lättvikt]? Hundra procent! Jag gillar vad Khabib gör. Han är en av de bästa lättviktarna just nu. Bara den utmaningen är tillräcklig för att jag ska överväga att gå ned till den vikten. Men då skulle UFC behöva jobba för att få till den.


Relaterat till Jorge Masvidal:

 

Vill du se Jorge Masvidal vs Khabib?

 

Kategorier
Jorge MasvidalSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara