Jorge Masvidal ryter ifrån — efter läckta videon med Dustin Poirier!

✔ "Varför postar du inte videon på...."

Nu har Jorge Masvidal hoppat in för att försvara sin vän Dustin Poirier mot antagonisten Colby Covington.

Covington är känd för att röra upp starka känslor med sina kontroversiella uttalanden. Innan hade Covington tränat på American Top Team tillsammans med Masvidal och Poirier, men tvingades lämna efter att ha startat bråk med flera i teamet.

Tidigare i veckan släppte Covington en video på sociala medier som visade hur Poirier, inför sin forne titelmatch mot Khabib Nurmagomedov, sänkte sin sparringpartner Felipe Douglas. Poirier går sedan därifrån och lyfter på armarna.

Covington påstod att fightern var en nybörjare medan Poirier kontrade med ren fakta om att Douglas är en erfaren MMA-fighter med ett matchfacit på 18-5. Douglas tog faktiskt till Poiriers försvar i en intervju med MMA Fighting.

– Det var en intensiv sparringsession och sådana saker kan hända i sparring, sade Douglas. Det finns folk som säger att jag inte hade skydd, men det fanns ingen anledning att ha skydd eftersom Dustin tränar bra, han är inte elak. Han slår hårt och sänkte mig. Min hörna sa till mig att sitta kvar.

– Vad gäller hans firande, folk säger att han hånade – han har mentaliteten av någon som fightas för titeln, fortsatte Douglas. Jag ser inte det som respektlöst. Jag gör inte så, men det är hans mentalitet, han visualiserar matchen. Han skulle precis fightas för bältet, det är hans liv.


HETAST JUST NU


Masvidal: “Varför postar du inte…”

Douglas var inte den enda som tog till Poiriers försvar. Masvidal är mycket troligt Covingtons största rival då de gick från nära vänner som bodde och tränade tillsammans till hatiska fiender. Vid upprepade tillfällen har de gett sig på varandra och förolämpningarna har haglat.

Masvidal uppmanade Covington att släppa en annan video – där han blir sänkt av ett kroppsslag från Poirier.

– Varför postar du inte videon på Dustin Poirier som sänker dig med ett kroppsslag? Hatar alltid på folk med makt, skrev Masvidal på sociala medier.

Även om Masvidal och Covington munhuggits fram och tillbaka under flera år så har deras vägar ännu inte korsats i oktagonen. Enligt stjärnmanagern Abe Kawa är Masvidal ute efter en match mot Covington eller den återvändande publikfavoriten Nick Diaz.

Nick Diaz har dock nyligen länkats till en match med Robbie Lawler vilket innebär att hatmatchen mellan Masvidal och Covington kan  ske i år.

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...