Jorge Masvidal totalsågar Ben Askren: “Han representerar inte MMA”

✔ Fansen tar parti EMOT Masvidal: "Du representerar Jake fucking Paul. Ingen är på din sida!"

Jorge Masvidal är inte villig att begrava stridsyxan med Ben Askren, snarare tvärtom.

“Funky” Askren håller just nu på att förbereda sig inför en boxningsmatch mot YouTube-stjärnan Jake Paul. Den 17 april kommer dem att dela ring och inför matchen har känslorna börjat svalla.

Under deras staredown så hettade det bland annat till efter att Askren tryckt sin hand i Pauls ansikte. YouTube-stjärnan samarbetar dessutom med en av Askrens största rivaler: topprankade “Gamebred” Masvidal.

Askren och Masvidal möttes i juli 2019 och det hela slutade med en av MMA-historiens mest virala avslut. På några sekunder så hade Masvidal nämligen knockat Askren med ett spektakulärt flygande knä.

Nu hjälper Masvidal den kontroversiella YouTubaren och tar sikte på Askren. Trots att Askren är en mycket meriterad MMA-fighter som varit mästare i båda ONE Championship och Bellator så anser Masvidal inte att han representerar sporten.

Därför har han inga problem med att ta parti med Paul.

 – Individen som jag begravde representerar inte MMA, skrev Masvidal.

Han fortsatte sedan med att håna Askrens fightingstil som tar avstamp i brottning.

Masvidal får dock inte mycket stöd i kommentarsfältet. En överväldigande majoritet väljer istället att kritisera Masvidal och den senaste tidens upptåg på sociala medier.

 – Han är bättre på att representerar MMA än du, skriver en användare med närmare tvåtusen likes. Det är så konstigt att se en äkta fighter börja bete sig som en clown.


– Jorge Masvidal gick från hjälte till skurk på bara tio månader – imponerande!


– Du representerar Jake fucking Paul. Ingen är på din sida förutom 8-13-åringar. LOL


HETAST JUST NU


UFC: Jorge Masvidal vs Kamaru Usman

Att Masvidal hånar Askrens fightingstil kan också ses som en förolämpning till Masvidals kommande motståndare:  welterviktsmästaren Kamaru Usman.

Masvidal och Usman kommer att mötas i en returmatch den 24 april. Deras första möte slutade med en dominant seger för Usman efter att Masvidal hoppat in som ersättare på mycket kort varsel. Förlusten bröt en vinstsvit på tre raka under 2019 där Masvidal etablerade sig som en av organisationens mest populära fighters.

Usman var senast i buren under UFC 258 då han försvarade sin titel för tredje gången. Han besegrade då Gilbert Burns via TKO i tredje ronden.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Ben AskrenJorge MasvidalSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...