Jorge Masvidal välkomnar ny chans på titeln: “Tar hans huvud och bälte!”

✔ Returmötet alla väntat på?

UFCs welterviktsmästare Kamaru “The Nightmare” Usman gick nyligen ut med att han är intresserad av ett returmöte mot Jorge “Gamebred” Masvidal.

Usman bröt sin näsa två veckor innan deras match på UFC 251 vilket komplicerade hans förberedelser. Nu är Usman öppen för att möta Masvidal på nytt – med ett fullt träningsläger bakom sig!

Masvidal tog till Twitter och kommenterade Usmans uttalanden om deras första match och passade på att tillägga hur ett returmöte skulle sluta.

– Kom till matchen med en näsa. Lämnade med en bruten näsa. Ge mig tre veckor och jag tar Usmans huvud och bälte!


HETAST JUST NU


Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal 2

När ett returmöte mellan Usman och Masvidal kan bli aktuellt beror mycket på hur deras nästa matcher slutar. Usman är inplanerad att försvara sin titel mot Gilbert Burns på UFC 258 den 14 februari.

Ingen av de två har gått en match sedan deras titelmatch på UFC 251 på Fight Island i Abu Dhabi den 11 juli 2020. Matchen gick alla fem ronder ut och Usman segrade slutligen via enhälligt domslut.

Masvidal har i dagsläget inget inplanerat men har kopplats ihop med sin före detta klubbkamrat Colby “Chaos” Covington.

Usman har redan besegrat Covington när de möttes på UFC 245 i december 2019. Det var en jämn match där båda hade sina stunder. I den sista ronden lyckades Usman avsluta “Chaos” via TKO.

Efteråt fick vi reda på att domarna hade matchen lika när det var dags för den femte ronden. En domare hade det 3-1 till Usman, en annan 3-1 till Covington och den tredje hade det 2-2.

Lyckas Usman försvara sin titel mot Burns kommande UFC-gala finns det en möjlighet att vi får se returmötet mellan honom och Masvidal härnäst då båda välkomnar idén.

Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara