Jorge Masvidal avslöjar den avgörande faktorn – i returmötet!

✔ "Jag tänker inte sluta 1-1 mot den här invididen"

Jorge Masvidal förbereder sig inför returmötet mot Kamaru Usman. Den här gången kommer inte vikten eller tiden att vara ett problem.

“Gamebred” Masvidal kommer att få en ny chans på titeln efter att ha förlorat det första mötet mot Usman på UFC 251 i Abu Dhabi. Den första matchen tog han på några få dagars varsel och förlorade via enhälligt domslut. Nu får han ett fullt träningsläger inför returmatchen som kommer att äga rum den 24 april på UFC 261. 

Masvidal förväntar sig att vinna returmatchen den 24 april och att lämna oktagonen som mästare i weltervikt. Därefter vill han erbjuda Usman en chans på revansch för att avgöra rivaliteten med den nuvarande mästaren – en gång för alla.

– Vi kommer att sikta på trilogin efter att jag vinner returmatchen. Jag tänker inte sluta 1-1 mot den där individen. Det kommer inte att hända, sade Masvidal.

Masvidal fick sedan frågan om den största skillnaden mellan returmatchen och den första matchen:

– Jag kommer inte att gå ner [9 kg vatten] i vikt på sex dagar. Det kommer att bli en avgörande faktor tror jag, svarade Masvidal.


HETAST JUST NU 


Jorge Masvidal möter en annan mästare den här gången

Masvidal har inte gått en match sedan förlusten mot Usman i fjol. Däremot har mästaren försvarat sin titel vid ett tillfälle sedan första mötet mot Masvidal. På UFC 258 i februari knockade han Gilbert Burns  i tredje ronden efter en imponerande uppvisning av boxning.

Inför matchen mot Burns tränade Usman med den högt ansedde tränaren Trevor Wittman. Tillsammans utvecklade dem Usmans boxning och särskilt jabben visade sig vara en avgörande faktor, då det var den som avslutade matchen.

Efter vinsten mot Burns så bad Usman direkt om ett returmöte med Masvidal. Enligt honom finns det ouppklarade affärer mellan honom och “Gamebred”.

Den här gången vill Usman se till att inga ursäkter om “kort varsel” eller “viktminskning” lever kvar. Istället vill Usman avsluta Masvidal, och kanske blir det därmed Usmans nyutvecklade boxning som istället visar sig vara den avgörande faktorn?

 

Hur tror du returmatchen slutar?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...