På gång: Colby Covington ersätter Nate Diaz – möter Jorge Masvidal!

✔ "Hur kan vi motstå den matchen?!"

Jorge Masvidal och Nate Diaz var i stort sett klara för en returmatch, men nu säger UFC-bossen Dana White att matchen är skrotad och att Colby Covington ersätter Diaz.

Planerna verkar dock långt ifrån klara:

 – Ja, det är mycket möjligt [att Masvidal vs. Covington står på tur], sa White. Jag vet dock inte om vi ens har pratat med Nate om det än. Men ja, efter Colbys match (mot Tyron Woodley), hur kan vi motstå den matchen?!

– [Masvidal vs. Covington] känns vettigast. Returmatchen mot Diaz kommer alltid att finnas där.


Relaterat


UFC: Colby Covington vs Jorge Masvidal

19 september återvände Covington till vinstkolumnen då han besegrade ex-mästaren Woodley via TKO (revbensskada) under närmare fem dominanta ronder. Det var hans första match sedan han förlorade titelmatchen mot divisionsmästaren Kamaru Usman i slutet av 2019.

Covington tog därmed tillbaka sin förstaplats i welterviktsklassen där han tidigare var interimmästare. I sin segerintervju utmanade Covington den regerande mästaren Usman och MMA-stjärnan Masvidal. Nu verkar det som att den Donald Trump-älskande Covington får sin vilja igenom.

Masvidal har även han en förlust mot Usman i bagaget. De möttes under en titelmatch i juli, en match som “Gamebred” Masvidal förlorade via enhälligt domslut. Masvidal fick därmed sin vinstsvit på tre raka bruten.

Kategorier
Colby CovingtonJorge MasvidalNate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara