På gång: Colby Covington ersätter Nate Diaz – möter Jorge Masvidal!

✔ "Hur kan vi motstå den matchen?!"

Jorge Masvidal och Nate Diaz var i stort sett klara för en returmatch, men nu säger UFC-bossen Dana White att matchen är skrotad och att Colby Covington ersätter Diaz.

Planerna verkar dock långt ifrån klara:

 – Ja, det är mycket möjligt [att Masvidal vs. Covington står på tur], sa White. Jag vet dock inte om vi ens har pratat med Nate om det än. Men ja, efter Colbys match (mot Tyron Woodley), hur kan vi motstå den matchen?!

– [Masvidal vs. Covington] känns vettigast. Returmatchen mot Diaz kommer alltid att finnas där.


Relaterat


UFC: Colby Covington vs Jorge Masvidal

19 september återvände Covington till vinstkolumnen då han besegrade ex-mästaren Woodley via TKO (revbensskada) under närmare fem dominanta ronder. Det var hans första match sedan han förlorade titelmatchen mot divisionsmästaren Kamaru Usman i slutet av 2019.

Covington tog därmed tillbaka sin förstaplats i welterviktsklassen där han tidigare var interimmästare. I sin segerintervju utmanade Covington den regerande mästaren Usman och MMA-stjärnan Masvidal. Nu verkar det som att den Donald Trump-älskande Covington får sin vilja igenom.

Masvidal har även han en förlust mot Usman i bagaget. De möttes under en titelmatch i juli, en match som “Gamebred” Masvidal förlorade via enhälligt domslut. Masvidal fick därmed sin vinstsvit på tre raka bruten.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Colby CovingtonJorge MasvidalNate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara