Petr Yan knockar Jose Aldo – tar hem UFC-bältet!

✔ Besegrar legendaren i sista ronden

UFC 251 är i full gång på UFC:s “Fight Island” i Abu Dhabi. Alldeles nyss fick vi se nattens första titelmatch äga rum. Detta när en av sportens mest meriterade fighters, Jose Aldo, tog sig an ryske Petr Yan i en kamp om organisationens vakanta bamtamviktsbälte.

LÄS MER: UFC 251: Usman vs. Masvidal – Resultat LIVE!


Matchen slutade i stor succé för Yan, som vann via TKO i den femte ronden. Den ryske topptalangen var nära på att ta hem matchen via avslut redan i den första ronden, efter att han fått in ett perfekt kroppsslag på brassen som räddades av klockan.

Därefter fortgick en väldigt jämn match, där Yan etablerade övertaget och till sist komfortabelt kunde ta hem segern via TKO. Detta efter att han tagit mount på brassen i den femte ronden och haglat ner slag över honom tills domaren sett nog.

Via Twitter:

Detta innebär att vi har en ny bantamviktsmästare i UFC, efter att den tidigare dubble mästaren Henry Cejudo lämnat ifrån sig världstiteln som därmed var vakant.

Förlusten innebar också att Aldo har tre raka förluster, varav två i bamtamvikt, efter att han förlorat i sin debut mot Marlon Moraes i december förra året.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara