Efter tre legendariska fighter: Nu vill Josh Thomson ha nummer fyra

✅ Deras tre tidigare möten är bland de bästa i historien

Under UFC:s “mörka tid” då lättviktsdivisionen inte fanns med i organisationen, var AKA-produkten Josh Thomson rankad bland de bästa i världen. Innan han långt senare kom tillbaka till UFC hade han tre legendariska matcher med forne titelutmanaren Gilbert Melendez.

Dessa matcher ägde rum i organisationen Strikeforce och de möttes mellan 2008 och 2012. Thomson vann det första mötet vilket krönte honom till lättviktsmästare i organisationen.

De följande två mötena tog dock Melendez hem via domslut. Det tredje och senaste mötet var ett delat domslut, som hade kunnat gå åt båda hållen.

Tidigare i månaden stod det klart att Melendez släpps av UFC. Det verkar ha fångat Thomsons uppmärksamhet som nu vill gå ett fjärde möte med “El Nino”

Detta handlar inte om pengar, utan om att få fram en definitiv vinnare, sade Thomson på sin YouTubekanal.

Jag tycker att jag vann senast, det gör han med. Vi har spenderat 75 minuter i buren med varandra, varje gång om en titel.

Låt oss göra upp en gång till, tre ronder i Bellator-buren.

Thomson har inte fightats sedan 2017 då han blev knockad av Patricky “Pitbull” Freire. Melendez förlorade senast mot Arnold Allen på UFC  239: Jones vs. Santos.

Vill du se ett fjärde möte mellan Josh Thomson och Gilbert Melendez?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...