UFC-fighter vann på 38 sekunder – nu blir vinsten ogiltigförklarad

✔ Testade positivt - för cannabis

Den amerikanske MMA-fightern Journey Newson säkrade en stor och viktig vinst på UFC 247 i februari, när han knockade Domingo Pilarte med en överhandshöger efter endast 38 sekunder.

Men nu stryks segern från hans matchfacit. Istället ändras resultatet till “No Decision” – vilket innebär att vinsten ogiltigförklaras – efter ett beslut av Texas-kommissionen TDLR.

Anledningen? Cannabis.

Kommissionen har inte själva gått ut med någon officiell förklaring. Däremot har Newsons manager, Jason House, bekräftat för MMA Fighting att hans klient testade positivt för marijuana i ett drogtest i samband med fighten.

Alla cannabinoider utom CBD är otillåtna i tävlingssammanhang, även om gällande gränsnivåer kan variera mellan olika kommissioner och testorgans antidopingregler. Texas-kommissionen är kända för att vara extra hårda mot cannabisbruk.


RELATERAT: Här röker Conor McGregor marijuana – med Mike Tyson


Första UFC-vinsten struken – riskerar nu avstängning

Segern mot Pilarte var inte vilken som helst för Newson. Bortsett från faktumet att det var hans snabbaste knockout hittills i karriären, så var vinsten även den första i UFC för den 31-årige bantamviktaren.

Dessförinnan hade Newson förlorat sin UFC-debut mot Ricardo Ramos. En vinst mot Pilarte var därför viktig för att få stanna kvar i den världsledande MMA-organisationen.

Men vinstlyckan blir alltså kortvarig för Newson, som förutom det ändrade matchresultatet även riskerar avstängning samt upp till 50 000 kronor i böter.

TDLR har ännu inte meddelat vad påföljden blir för övertrampet.


LÄS MER: Cannabis i UFC: Så kan nya drogtesterna få fler fighters att tända upp

LÄS OCKSÅ: UFC och Aurora Cannabis satsar miljoner på “banbrytande” CBD-forskning


 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...