Julianna Pena utnämner sig till första mamma-mästarinnan i UFC

✔ "Jag födde min dotter"

Nykrönta UFC-mästarinnan Julianna Pena skrev in sig i historieböckerna när hon besegrade Amanda Nunes på UFC 269.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

Nunes höll i både bantamvikt- och fjäderviktsbältet men förlorade i helgen bantamviktstiteln via submission i tredje ronden. Penas vinst kom som en enorm överraskning för flertalet då Nunes var storfavorit inför matchen.

Titelmatchen började som många hade förutspått då Pena snabbt åkte i mattan. Nunes såg ut att ha ett markant kraftövertag kontra sin utmanare men skulle förlorade rejält med momentum i andra ronden.

 – Jag blev inte avskräckt på något sätt av den första ronden, sade Pena till bland annat MMAnytt på presskonferensen efter UFC 269. Om ni har sett några av mina tidigare matcher krävs det ibland lite att jag ska vakna och för att jag ska komma igång och göra justeringarna inför andra ronden. I första och andra ronden håller jag bara på att värma upp. Så för mig blev jag inte avskräckt på något sätt.

Pena var inplanerad att utmana Nunes om titeln i augusti men Nunes testade positivt för covid och matchen blev uppskjuten. Nu säger Pena att hon är öppen för att ge Nunes en omedelbar titelchans men att hon först behöver lite familjetid.

 – Vi kan köra nästa vecka, jag är ledig nästa månad, två månader från nu, fortsatte Pena. När de vill köra så är jag redo. Ärligt talat så har jag varit i träningsläger i ett år. Jag tycker att min dotter förtjänar lite välförtjänt mammatid, lite semester. Efter det, om [Nunes] vill ha revansch så kan vi köra en returmatch.


HETAST JUST NU


Pena utnämner sig till första mamma-mästarinnan i UFC

Pena rörde upp lite känslor online då hon proklamerade sig som UFC:s första “mamma-mästarinna”. Nunes är även hon mamma men det var hennes partner UFC-fighter Nina Nunes som födde deras Raegan Ann Nunes i september 2020.

 – UFC behöver definitivt skapa ett nytt bälte för mig och det måste vara med titeln “Tuffaste mamman på planeten,” sade Pena. Jag försöker inte ta något från Amanda, hon är en underbar mamma. Men jag födde min dotter och jag känner att för att jag födde så är jag den första “mamma-mästarinnan”. Det är för mig en liten fjäder i hatten.

Många reagerade starkt på kommentarerna, både mot och för den nykrönta mästarinnan.

 – Den här kommentaren förstörde allt hon åstadkom idag, skrev en användare.

– Jag håller med [Pena] till 100%, skrev en annan. Hon bar på ett barn i sin kropp och förlöste barnet.

UFC-fighter Michelle Waterson hade tidigare sagt att den första “mamma-mästarinnan” endast kunde vara från någon som fött ett barn.

Det skulle i sådana fall betyda att Cristiane “Cyborg” och Nunes inte faller inom den kategorin då “Cyborg” adopterade sitt barn och Nunes partner födde deras barn.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Amanda NunesJulianna PenaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...