Junior dos Santos avslutar Derrick Lewis efter galet krig

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Knockoutartisterna bjöd på en spännande fight i Wichita

Under natten gick UFC on ESPN+ 4: Lewis vs. Dos Santos av stapeln i Wichita, Kansas. I galans huvudmatch fick vi se ett toppmöte i tungvikt, där den tidigare titelutmanaren Derrick Lewis tog sig an den forne mästaren Junior dos Santos.

“The Black Beast” och “Cigano” är båda kända för att ha gott om krut i nävarna och matchningen kom att leva upp till förväntningarna.

Bägge två hade sina stunder i vad som var en jämn match inledningsvis. Men vändningen kom mot slutet av den första ronden, då dos Santos skickade iväg en snurrspark mot kroppen som satt stenhårt. Lewis kände av träffen rejält och blev märkbart påverkad, men lyckades ändå samla sig och svara med en stenhård höger när dos Santos rusade in för att försöka avsluta honom.

Junior dos Santos växlade upp tempot i den andra ronden

Efter den första ronden sa hörnan åt Lewis att bita ihop och försöka få till ett avslut så fört som möjligt. Men det blev istället dos Santos som avslutade matchen.

Dos Santos prickade Lewis med en rak höger och fortsatte sedan avlossa flera slag på marken, innan domaren Herb Dean hade sett nog.

Officiellt resultat: #8 Junior dos Santos besegrade #3 Derrick Lewis via TKO (slag) i rond 2 (1:58).

Bägge fighters får varsin “Fight of the Night”-bonus

Dos Santos tycks vara inne på en ny våg i karriären och har nu vunnit tre raka matcher. Lewis har å andra sidan förlorat två matcher i rad, efter att själv ha radat upp tre raka segrar dessförinnan.

Även om en match har en vinnare och en förlorare, så blev dock både dos Santos och Lewis belönade för sin insats i det spännande kriget. Bägge två fick nämligen varsin “Fight of the Night”-bonus på 50 000 dollar (ca. 472 000 kronor) vardera.

De två som erhöll varsin “Performance of the Night”-bonus var Niko Price, som knockade Tim Means, samt Beneil Dariush – som drog ut Drew Dober med ett vasst armlås.


LÄS MER: UFC on ESPN+ 4: Lewis vs. Dos Santos – Resultat


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Junior Dos SantosSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara