Junior dos Santos vägrar acceptera förlusten: “Absurt”

✔ Blev knockad av franske tungviktsstjärnan ✔ "Dessa så kallade 'MMA-specialister'..."

UFC återvände till Las Vegas i helgen med en stjärnspäckad gala med flera stora namn. Huvudkortet för UFC 256 inleddes med en tungviktsmatch där ex-mästaren Junior dos Santos blev knockad av den franske talangen Cyril Gane, ett resultat som den förstnämnde vägrar att acceptera.

Gane var steget före under i stort sett hela matchen och fick in flera hårda slag halvvägs igenom den andra ronden. Detta fick dos Santos att börja vända sig ifrån, varpå fransmannen träffade med en hård armbåge vid örat som sänkte den forne titelhållaren.

Domaren bröt kort därefter och medan de flesta inblandade var redo att gå vidare så protesterade dos Santos. Han menar att han träffats i bakhuvudet.


HETAST JUST NU


“Väldigt frustrerande”

– Jag reflekterar mycket över hur sakerna slutade i matchen, jag kan inte acceptera det, berättade Junior dos Santos för MMA Fighting om UFC 256. Inte bara hur det hände, men mest på grund av vad folk i industrin har sagt om det. Inte att jag inte kunde bli knockad, inte det. Det motsatta faktiskt, jag har alltid accepterat mina förluster med ödmjukhet. Om någon är bättre än mig, då finns det ingenting jag kan göra, speciellt i denna divisionen…

– Men situationen här, så som det var, och alla som bara tycker det är OK… med alla menar jag så kallade “MMA-specialister” som tycker det var ett giltigt slag. För mig är det väldigt frustrerande.

UFC-kommentatorn Joe Rogan analyserade reprisen och ansåg att armbågen träffat på ett giltigt sätt i enighet med reglerna. De andra kommentatorerna instämde, samt UFC-chefen Dana White.

Detta är dock inget som dos Santos håller med om, då han anser att armbågen träffat i bakhuvudet.

– Det är också absurt att de förväntar sig att jag ska acceptera det här resultatet som ett vanligt resultat, som ett rättvist resultat. Det var inte det. Det var inte ett rättvist resultat.

I dagsläget står både Nevadas idrottskommission och UFC bakom det fastställda resultatet, vilket är att Gane vann via teknisk knockout, 2:34 in i den andra ronden.

 

Vad tycker du om avslutet?

 

Prenumerera på vår svenska YouTubekanal för det senaste inom svensk MMA!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Junior Dos SantosSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...