Junior dos Santos vägrar acceptera förlusten: “Absurt”

✔ Blev knockad av franske tungviktsstjärnan ✔ "Dessa så kallade 'MMA-specialister'..."

UFC återvände till Las Vegas i helgen med en stjärnspäckad gala med flera stora namn. Huvudkortet för UFC 256 inleddes med en tungviktsmatch där ex-mästaren Junior dos Santos blev knockad av den franske talangen Cyril Gane, ett resultat som den förstnämnde vägrar att acceptera.

Gane var steget före under i stort sett hela matchen och fick in flera hårda slag halvvägs igenom den andra ronden. Detta fick dos Santos att börja vända sig ifrån, varpå fransmannen träffade med en hård armbåge vid örat som sänkte den forne titelhållaren.

Domaren bröt kort därefter och medan de flesta inblandade var redo att gå vidare så protesterade dos Santos. Han menar att han träffats i bakhuvudet.


HETAST JUST NU


“Väldigt frustrerande”

– Jag reflekterar mycket över hur sakerna slutade i matchen, jag kan inte acceptera det, berättade Junior dos Santos för MMA Fighting om UFC 256. Inte bara hur det hände, men mest på grund av vad folk i industrin har sagt om det. Inte att jag inte kunde bli knockad, inte det. Det motsatta faktiskt, jag har alltid accepterat mina förluster med ödmjukhet. Om någon är bättre än mig, då finns det ingenting jag kan göra, speciellt i denna divisionen…

– Men situationen här, så som det var, och alla som bara tycker det är OK… med alla menar jag så kallade “MMA-specialister” som tycker det var ett giltigt slag. För mig är det väldigt frustrerande.

UFC-kommentatorn Joe Rogan analyserade reprisen och ansåg att armbågen träffat på ett giltigt sätt i enighet med reglerna. De andra kommentatorerna instämde, samt UFC-chefen Dana White.

Detta är dock inget som dos Santos håller med om, då han anser att armbågen träffat i bakhuvudet.

– Det är också absurt att de förväntar sig att jag ska acceptera det här resultatet som ett vanligt resultat, som ett rättvist resultat. Det var inte det. Det var inte ett rättvist resultat.

I dagsläget står både Nevadas idrottskommission och UFC bakom det fastställda resultatet, vilket är att Gane vann via teknisk knockout, 2:34 in i den andra ronden.

 

Vad tycker du om avslutet?

 

Prenumerera på vår svenska YouTubekanal för det senaste inom svensk MMA!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Junior Dos SantosSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...