På gång: Justin Gaethje återvänder till buren – möter ex-mästaren!

✔ Nytt spännande toppmöte i lättviktsdivisionen!

En otroligt spännande match är på gång att bokas i lättviktsdivisionen. Det finns planer på att den före detta titelutmanaren Justin Gaethje ska återvända till buren mot ingen mindre än ex-mästaren i Bellator Michael “Iron” Chandler!

Nyheten rapporterades först av ESPN:s Ariel Helwani. Under en inspelning med den före dubbelmästaren Daniel Cormier diskuterade de potentiella matchningar i lättviktsklassen och Helwani avslöjade att UFC är på gång att boka in Gaethje mot Chandler.

Det skulle isåfall betyda att lättviktsklassen är i kraftig rörelse. Femterankade Tony Ferguson är också inplanerad att återvända till buren och en trilogimatch mellan topprankade Dustin Poirier och Conor McGregor förväntas också ta vid inom en snar framtid.

I intervjun framkommer det även att Helwani pratat med sjunderankade Rafael dos Anjos som är öppen för att möta Islam Makhachev, vilket betyder att i stort sett hela toppskiktet i divisionen har matcher inplanerade.

En som lämnats utanför konversationen är Charles “Do Bronx” Oliveira. Han kommer ifrån sin karriärs största seger mot Ferguson och har radat upp en segersvit på åtta matcher i rad. Många anser att han har gjort sig förtjänt av att få gå en titelmatch. Oliveira har även själv föreslagit att han och Poirier står näst på tur till att tävla om lättviktsbältet.


HETAST JUST NU


Justin Gaethje vs. Michael Chandler

“The Highlight” Gaethje har inte gått en match sedan sin förlust i titelmatchen mot Khabib Nurmagomedov i oktober förra året. Gaethje fann framgång med hjälp av sina bensparkar som såg ut att orsaka stor skada på Khabib. Men i den andra ronden lyckades Khabib ta ner Gaethje och avslutade honom via en triangle choke.

Nu förutspås Gaethje ta sig an den före detta Bellator-mästaren Chandler. Men varken datum eller plats har avslöjats för matchen.

Chandler debuterade i UFC på organisationens första PPV-gala i 2021. I slutet av januari ställdes han mot Dan “The Hangman” Hooker i den delade huvudmatchen för UFC 257: Poirier vs. McGregor 2.

Det blev en sensationell debut för “Iron” och många debatterade ifall det var en av UFC:s främsta debuter genom tiderna. Efter en händelselös inledning av matchen blixtrade Chandler till och fick in en rejäl smäll på Hooker.

Det blev starten på avslutet och Chandler lyckades följa upp med våldsamma slag och vann via ground & pound i den första ronden.

 

Vill du se Gaethje möta Chandler i sin comeback?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Justin GaethjeMichael ChandlerNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...