Rasar efter McGregor-avslöjandet: “Är rädd – vill ha en säker vinst”

✅ Publikfavoritens frustration - efter beskedet ✅ "Kommer tappa en hel del respekt ..."

Enligt UFC-bossen Dana White planeras superstjärnan Conor McGregor göra upp mot veteranen Donald “Cowboy” Cerrone i sin comeback till MMA-buren. Något som nu får publikfavoriten Justin Gaethje att rasa.


LÄS MER: AVSLÖJAR: Han planeras möta Conor McGregor

LÄS OCKSÅ: Skadan stoppade McGregor – från att möta publikfavoriten


Världsfyran Gaethje, som besegrade Cerrone i sin senaste fight, har nämligen själv försökt få till en match mot McGregor – utan framgång.

– Om han (Conor McGregor, reds. anm) ska möta någon så borde det vara mig, om han siktar mot världstiteln. Om han inte gör det så kan han fightas mot vem som helst, det är lugnt för mig. Det är helt okej, jag har inget att klaga på kring den saken. Men om han vill fightas om världstiteln så står jag i kö, och han försöker ställa sig i samma kö – så vad är det som händer? säger Justin Gaethje till TMZ Sports.

Justin Gaethje (höger) besegrade Donald Cerrone via TKO i sin senaste fight, som markerade hans tredje vinst i rad. Cerrone har å andra sidan förlorat två raka matcher. Kyle Terada-USA TODAY Sports

Jämför Conor McGregor med Ronda Rousey

Gaethje tycker att det är uppenbart att McGregor är rädd för att möta honom – och därför väljer det “enklare” kortet i form av Cerrone.

– Jag tror verkligen att han är rädd för fighten som en match mot mig skulle innebära. Jag tror att han vill ha en säker vinst, fortsätter Gaethje och tillägger:

– Jag tror han vet att han behöver en vinst. Men i slutändan så kommer det här bli en ny Ronda Rousey-historia. Han grävde sig en för djup grop och det finns inget sätt för honom att ta sig ut därifrån. Han kommer att åka i backen och försvinna.

Teorin: Gör irländaren en fuling?

“The Highlight” menar att McGregor – som kallar sig själv för kungen – kommer att tappa “en hel del respekt från fansen,” om han inte går med på att möta honom istället för Cerrone.

– Jag hoppas att han bara är en “bitch” på så sätt att han inte vill att de (UFC, reds. anm.) ska tala om för mig att jag är den som ska möta honom den 18 januari, så att han kanske kan få ett försprång i träningen, säger Gaethje.

Det återstår att se om Conor McGregor verkligen möter Donald Cerrone, eller om Justin Gaethje kan lyckas stjäla tillbaka matchen som tidigare har varit på gång. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Galan där McGregor väntas återvända, UFC 246, planeras äga rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den 18 januari.


RELATERAD KRÖNIKA: “Conor McGregor behöver ett kok stryk”


Se hela intervjun i videospelaren ovan!

Kategorier
Conor McGregorJustin GaethjeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara