Justin Gaethje Tony Ferguson (© Kyle Terada © Jerry Lai - USA TODAY Sports
Justin Gaethje Tony Ferguson (© Kyle Terada © Jerry Lai - USA TODAY Sports

Justin Gaethje svarar Dana Whites kritik – redogör vilka matcher han “tackade nej till”

✅ Publikfavoriten är överraskad över UFC-bossens uttalande

Trots att Justin Gaethje är rankad #3 i lättviktsklassen och har en vinstsvit på tre raka TKO/KO-vinster så blir han fortfarande förbisedd i diskussioner om toppmatcher i 2020.

Inte nog med det, i en intervju med ESPN så hävdade UFCs president Dana White att “The Highlight” Gaethje tackat nej till flertalet matcher, och insinuerade därmed att amerikanen kunde skylla sig själv.

– Jag har försökt att förstå vad [White] pratar om, sade Gaethje i en intervju med MMA on SiriusXM.

Jag vet att han gjorde en intervju för inte så länge sedan där han flera gånger sade “Justin Gaethje vet vad jag pratar om, han vet vad som hänt.” Men jag har inte den blekaste, så allt är ganska galet.

I ett försök att ge sin sida av historien så redogör Gaethje vilka matcher som han har blivit erbjuden den senaste tiden:

– Jag tror de erbjöd mig Tony Ferguson när han skulle ta sig an Cowboy (Cerrone) i juni och de var ute efter en ersättare i slutet av maj.

Jag sa att de inte var tillräckligt med tid, men att jag kunde acceptera om de sköt lite på matchen. Men de tog tillbaka erbjudandet.

Sen frågade de om jag ville möta Ferguson i september, och jag tackade ja, men då sade han nej och jag accepterade istället matchen mot Cerrone veckan efter det.

Förutom Ferguson så blev Gathje också erbjuden #13-rankade Charles Oliveira och #7 Dan Hooker:

– Nyligen så erbjöd de mig Charles Oliveira i Brasilien eller Dan Hooker i Nya Zeeland, allt medan [Khabib] stog utan match och McGregor var på väg tillbaka och letade efter motståndare.Missa inte: Justin Gaethjes fina gest – betalar av skolans matskuldJustin Gaethje var obesegrad i över sex år

“The Highlight” Gaethje var ett av de hetaste namnen utanför UFC då han samlade på sig ett obesegrat matchfacit på 17 raka vinster och var WSOFs lättviktmästare i flera år.

I juli 2017 gjorde han sin UFC-debut mot Michael Johnson och tog hem två bonusar och blev en omedelbar publikfavorit efter att ha överväldigat och avslutat “The Menace” Johnson i andra ronden.

Där efter följde två raka TKO/KO-förluster mot toppnamnen Eddie Alvarez och Dustin Poirier, innan han drog igång sin nuvarande vinstsvit.

 

Vem vill du se Gaethje möta härnäst?

 

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...