Justin Gaethje dissar Tony Ferguson: “Han var aldrig en toppfighter”

✔ ”Hans ansikte får en att vilja slåss!"

När Justin Gaethje besegrade Tony Ferguson på UFC 249 kom det för många som en överraskning. Ferguson hade mellan 2013-2019 radat upp tolv raka segrar och framstod som den självklare utmanaren för lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Därefter vände framgångarna och Ferguson har nu två raka förluster. Förutom mot Gaethje i maj så förlorade han också en tuff match mot Charles Oliveira i december i fjol. Trots detta räknas Ferguson fortfarande som en av de tuffaste kämparna i lättviktsdivisionen.

Någon som inte håller med är mannen som bröt hans långa vinstsvit: “The Highlight” Gaethje. I en intervju med ESPN hävdar han att Ferguson i själva verket aldrig varit på en elitnivå i sporten. Det har bara varit hans motståndare som använt fel strategi.

– Killar gick in och slogs i kaoset och vägrade att skapa avstånd. Jag förstår inte varför. [Anthony] Pettis och [Donald] Cerrone, de killarna inte kunde göra vad jag gjorde. Men jag tror att det fanns där hela tiden.

Ett möjligt skäl till att många fighters valde att gå i krig med Ferguson i buren tror Gaethje beror på hans utseende.

– Det hjälpte verkligen att det inte fanns fans (när vi möttes), för att hålla fokus och hålla allt inne. Det är en stor grej när du möter Tony, bara hans ansikte får dig att vilja slåss. Jag tror inte att han är slut, jag tror bara inte att han är en toppfighter i lättvikt. Jag tror inte att han någonsin var det.

 

 

 


HETAST JUST NU


Besegrat flera stora namn

Uttalandet lär inte göra Ferguson glad som under sin karriär i UFC radat upp vinster mot namn som Rafael dos Anjos, Kevin Lee, Anthony Pettis och Donald ”Cowboy” Cerrone.

Oavsett vad man tycker om Fergusons prestationer i buren är det svårt att förneka hans hjärta och ovilja klappa fast han sitter fast i ett lås. Detta visade han inte minst i hans senaste match mot Oliveira då han fångades i ett armlås men vägrade klappa trots att armen sträcktes ut i en otäck vinkel.

Håller du med Justin Gaethje?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Justin GaethjeSenaste NyttTony Ferguson

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...