Justin Gaethje förstår inte sin situation: “Kanske gjorde någon förbannad?”

✔ Förre titelutmanaren står utan match!

Justin Gaethje är konfunderad över situationen han har hamnat i. Sedan Khabib Nurmagomedov officiellt lämnade ifrån sig sin titel har det rört på sig en del i lättviktsdivisionen.

De främsta matcher som bokats in är Michael Chandler som ska möta Charles Oliveira om bältet, och Conor McGregor som ska gå en tredje match mot Dustin Poirier. Dessutom har Tony Ferguson bokats in mot Beneil Dariush.

Däremot står Gaethje fortfarande utan match. Den forne titelutmanaren är rankad tvåa i divisionen och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Gaethje är konfunderad över att han inte har bokats in för en ny match medan de flesta andra i lättviktsdivisionens toppskick har det.

– Vem vet? Jag kanske har gjort någon förbannad. Allt jag vet är att sedan jag var 12, 13 år gammal har jag lyssnat på Dana White under hans intervjuer när han förklarar vad han vill ha i en fighter och jag är den motherfuckern, sa Gaethje i en intervju med Raptors MMA.

Senaste gången Gaethje stegade in i buren var mot Khabib i oktober förra året då han förlorade på rear naked choke. Det var tidigare tal om att Gaethje skulle matchas ihop med Chandler men sedan ändrades det till att Oliveira fick den chansen istället.


HETAST JUST NU


Gaethje menar att han alltid gjort som White har velat

Gaethje sa först att han blev överraskad men gillade känslan. Nu uttrycker han sig annorlunda och säger att det skulle svida om han blir förbisedd.

– Om jag blir dåligt behandlad kommer det såra mig för jag har verkligen gjort det den mannen [Dana] pratat om. Så ja, det skulle göra ont för jag känner att jag är företagets man sen dag ett. Jag vill aldrig någonsin slåss någon annanstans men mina principer är det viktigaste för mig så vi får se vad som händer.

 

 

Med toppskiktet i lättviktsdivisionen redan uppbokade är den lediga fajtern med högst ranking Rafel Dos Anjos, han är rankad sjua. De två har aldrig mötts tidigare och skulle kunna vara en väg tillbaka till toppmatcherna för Gaethje.

 

Vem vill du se Justin Gaethje möta härnäst?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhiteJustin GaethjeSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...