Justin Gaethjes bisarra utspel – inför matchen mot Tony Ferguson

✔ "Hoppas att han bryter ..."

Nu på lördag är det äntligen dags för världens största MMA-organisation att återigen bjuda på högklassig underhållning. UFC 249 kommer att gå av stapeln i Jacksonville, Florida och huvudmatchen mellan Justin Gaethje och Tony Ferguson väntas bli något alldeles extra.

Gaethje berättar nu i en intervju med BT Sports om hans udda förhoppningar på vad som ska ske under matchen mot Ferguson:

– En sån här matchning är definitionen av MMA, säger Gaethje och fortsätter:

– Det här kan inte bli annat än en underhållande fight och jag förväntar mig rejält våld.

– Min förhoppning är att han bryter näsan på mig. Jag har väntat länge på att någon ska bryta den så att jag kan få den fixad. Jag har inte kunnat andas genom näsan på säkert nio år så det är något jag ser fram emot att kunna göra igen, säger Gaethje.

“The Highlight” kommer för första gången i UFC-karriären få chansen att slåss om ett mästarbälte. Detta efter att ha klivit in på kort varsel som ersättare för den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov – som är fast i Ryssland på grund av coronapandemin.

Den som går vinnande ur fighten på UFC 249 kommer att krönas till interimmästare i lättvikt, och väntas möta Khabib senare i höst.


LÄS MER: UFC 249, Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, tider och info

LÄS ÄVEN: Årets match? Här är trailern för Tony Ferguson vs Justin Gaethje! 


Möta Khabib på kort varsel? Justin Gaethje osäker

Gaethje berättar även i intervjun att han är osäker på om han hade klivit in som ersättare och mött den ryske mästaren på kort varsel – om Ferguson istället hade tvingats att dra sig ur.

– Jag hade nog inte tagit en fight mot Khabib på kort varsel, säger Gaethje och förklarar:

– Mina chanser är större att knocka Tony (Ferguson, reds. anm.) i de inledande ronderna än om jag istället försökt knocka Khabib. Att bli nedtagen av Khabib en eller två gånger och senare ta sig upp och orka fortsätta fightas, hade krävts ett förberedande läger på minst tio veckor, menar Gaethje.

– Oavsett så är det här knappast optimalt för min del, men en fight är en fight. Nu har jag fått fem veckor av träning och det är inte tillräckligt men samtidigt har jag hållit igång bra innan det här.

– Jag har hela tiden intalat mig själv att jag ska fightas snart igen och att det kommer bli en stor match, avslutar Gaethje.

Se hela intervjun med Justin Gaethje i videon nedan.

Vem av Justin Gaethje och Tony Ferguson tar hem interimbältet på UFC 249? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara