Gaethjes kaxiga uttalande – om Nate Diaz: “Röker honom som en blunt!”

✔ "Kommer rulla upp och röka honom"

Justin Gaethje har seglat upp som ett av de stora namnen i lättviktsdivisionen. Senast han var i buren förlorade han dock en tuff titelmatch mot divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov på UFC 254, men eftersom Khabib pensionerade sig efteråt är vägen till bältet fortfarande öppen för “The Highlight” Gaethje.

I en intervju med ESPN avslöjar Gaethje nu vem han vill möta i sin nästa match. Det rör sig om ingen mindre än Stocktonstjärnan Nate Diaz. Gaethje är minst sagt självsäker på sina chanser mot Diaz.

 – Om de ringer mig för att slåss mot Nate Diaz, då slåss jag mot Nate Diaz. Jag skulle rulla upp och röka honom som en blunt.

 – Jag skulle förövrigt kunna röka Nate Diaz under bordet varje dag i veckan, det garanterar jag! Det är inget jag är särskilt stolt över, men han tror att han är Mr. 420 men jag skulle rulla upp och röka honom!


HETAST JUST NU


Kommer fightas i lättvikt igen

Diaz har inte gått en match sedan november 2019 men enligt Dana White är han på väg tillbaka och han kommer att tävla i lättviktsdivisionen. Han har hunnit fylla 35 år och är en riktig veteran i UFC där han först gjorde entré i samband med att han vann The Ultimate Fighter 5 för över 13 år sedan.

Sedan dess har han gått hela 25 UFC-matcher, i både lättvikt och weltervikt. I sin senaste match förlorade han mot Jorge Masvidal i en actionpackad match. Diaz återkomst innebär hans första match i lättvikt sedan 2015.

Gaethje är trots sin förlust mot Khabib fortfarande rankad femma i lättviktsdivisionen. En vinst mot Diaz skulle föra honom ett steg närmare en ny match om bältet.

Skulle Gaethje ta sig an Diaz och besegra honom så skulle en returmatch mot Dustin Poirier också kunna bli aktuell. De två möttes 2018 och då segrade Poirier via TKO i fjärde ronden.

Trots sitt uppehåll under 2020 är Diaz fortfarande rankad sexa i welterviktsdivisionen. En vinst mot Gaethje skulle troligen föra upp han högt på rankingen i lättvikt och bädda för stora matcher. Kanske en tredje match mot Conor McGregor?

Vill du se Justin Gaethje vs Nate Diaz?

Kategorier
Justin GaethjeNate DiazSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara