Justin Gaethje och Michael Chandler är överens – Möts på UFC 268!

✔ UFC 268 kan komma att bli årets största gala!

Det kommer slå gnistor om UFC 268 då det nu står klart att Justin Gaethje och Michael Chandler kommer att ryka ihop under galan!

De två topprankade lättviktarna har tjafsat på sociala medier, men har till slut kommit överens om att göra upp i buren den sjätte november, det rapporterar ESPN. UFC 268 har ännu ingen fastställd plats, men organisationen har siktat på Madison Square Garden i New York.

Det blir Chandlers retur till buren sedan han förlorade titelmatchen mot Charles Oliveira i maj. Han hade dessförinnan gjort en spektakulär UFC-debut när han knockade Dan Hooker i början av 2021.

Gaethje har i sin tur inte tävlat sedan han blev avslutad av Khabib Nurmagomedov i oktober 2020. Han fick chansen att utmana om bältet efter att ha vunnit fyra raka matcher via TKO/KO mot bland annat Tony Ferguson.


HETAST JUST NU


UFC 268: Justin Gaethje vs Michael Chandler

Gaethje är just nu rankad tvåa i UFC:s officiella lättviktsranking, endast bakom divisionsmästaren Oliveira och Dustin Poirier. Chandler innehar i sin tur fjärdeplatsen.

Med en imponerande vinst kommer båda fighters att positionera sig väl inför en titelchans nästa år. Även om inget är officiellt så förväntas Poirier möta Oliveira i en kamp om bältet i slutet av 2021.

Med det nya tillskottet bådar det gott för UFC 268. MMAnytt kunde tidigare rapportera om att en titelmatch i welterviktsklassen kommer att äga rum under galan. Divisionsmästaren Kamaru Usman är inplanerad att möta Colby Covington på nytt, en returmatch från en av divisionens allra bästa matcher.

Med det nya tillskottet ser UFC 268 ut som följande:

 • Titelmatch i weltervikt: Kamaru Usman (c) vs Colby Covington
 • Lättvikt: Justin Gaethje vs Michael Chandler

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Justin GaethjeMichael ChandlerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...