Justin Gaethje överraskad – trodde han skulle få titelmatchen mot Chandler!

✔ Står utan motståndare!

För några dagar sen kom nyheten om att Khabib Nurmagomedov lämnar ifrån sig bältet och att Charles Oliveira och Michael Chandler kommer mötas om den vakanta titeln på UFC 262 den 15 maj.

Beskedet kom överraskande för Justin Gaethje som hade förväntat sig att det var han som skulle få chansen mot Chandler. MMA-journalisten Ariel Helwani hade tidigt sagt att en match mellan Gaethje och Chandler var på gång.

Enligt Gaethjes egen Twitter trodde han på ryktet och förberedde sig för att gå och träna för att möta Chandler om lättviktsbältet.

– Jag vaknade upp [i förrgår] för att träna för en match mot Chandler den 15 maj. Jag förväntade mig en överenskommelse om matchen när som helst. Idag är inte det fallet. Jag vet inte vad jag ska göra än men jag gillar känslan. Det var ett bra sparringpass.


HETAST JUST NU


Osäkert när Justin Gaethje ska fajtas nästa gång

Det är oklart exakt varifrån ryktet kom att Gaethje skulle möta Chandler. Att den matchen blir inställd innebär att Gaethje står utan motståndare.

Hans förra match var i oktober förra året då han förlorade mot Khabib. Det var kanske ganska självklart att Gaethje inte skulle få titelmatch nu eftersom han slogs om bältet vid sin förra match och förlorade.

Mer förvånade är det kanske att Chandler får en titelmatch efter bara en match i UFC. Emellertid kommer han från en imponerande karriär i Bellator och gjorde en fin UFC-debut när han knockade Dan Hooker i första ronden.

“The Highlight” Gaethje står därmed utan motståndare och merparten av toppskiktet är redan inbokade. Två möjliga kandidater, sett till rankingen, vore ex-mästaren Rafael dos Anjos och Dan Hooker.

Hooker är rankad på åttondeplats medan dos Anjos är sjunderankad. De är de två fighters som kommer närmast Gaethjes andraplats i lättviktsklassen.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Justin GaethjeMichael ChandlerSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...