Justin Gaethje siktar på titelmatch – vill möta McGregor eller Poirier!

✔ "Jag är nummer ett!"

Den före detta interimmästaren Justin Gaethje har redan siktet inställt på sin nästa match.

“The Highlight” Gaethje var senast i buren den 24 oktober då han förlorade en titelmatch mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Han hade innan förlusten samlat ihop fyra raka segrar via TKO/KO och blivit den första att avsluta Tony Ferguson via slag. Nu tar han nya tag och tar sikte på vinnaren av Conor McGregor vs Dustin Poirier den 23 januari.

 – Jag är nummer ett så jag vill naturligtvis kämpa för det jävla bältet, det är därför jag är här, sa Gaethje till The Schmo. Poirier och McGregor slåss snart så jag vill möta vinnaren av den matchen.

– Jag tror helhjärtat på att man måste ha minst en vinst för att kämpa för ett bälte. Så mitt jobb är just nu att vinna.


Missa inte:


Justin Gaethje kan tävla redan i januari

En möjlighet kan dyka upp redan i januari för Gaethje. Enligt UFC-chefen Dana White så kommer de att behöva en ersättningsmatch när McGregor och Poirier kör den 23 januari.

 – Ja, lyssna nu. Om vi ska vara ute på Fight Island och vi har en stor kamp med McGregor så måste man ha en backup, sa Dana White till TSN.

Ett förslag som kom på tal är att matcha Gaethje mot nykomlingen, ex-mästaren i Bellator Michael Chandler. Skulle den matchen bli av och Gaethje vinner så skulle det passa perfekt inför en kommande titelmatch i lättvikt.

Khabib pensionerade efter UFC 254 då han fick Gaethje att klappa i andra ronden. Sedan dess har dock UFC låtit honom behålla sitt bälte och sin placering i väntan på fler besked från “The Eagle”. Det gör att divisionens framtid just nu är oklar.

 

Förtjänar Gaethje ännu en titelchans?

 

Kategorier
Justin GaethjeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara