Justin Gaethje skyller på UFC-chefen Dana White: “Han ställde till det”

✔ Stort missnöje bland flera fighters i lättviktsdivisionen

Justin “The Highlight” Gaethje tycker att UFC har hanterat situationen kring lättviktstiteln på ett felaktigt sätt.

Gaethje är en före detta titelutmanare och i dagsläget rankad nummer två i lättviktsdivisionen. Under de senaste månaderna tycker han att organisationen och UFC-chefen Dana White misskött lättviktsklassen.

Den nuvarande mästaren i lättvikt är fortfarande Khabib Nurmagomedov trots att han annonserade sin pension i samband med sitt titelförsvar mot Gaethje i oktober förra året.

Utöver det har Dustin Poirier gått ut och sagt att han tänker dra sig tillbaka och se vad som händer i divisionen. Just nu är det inte aktuellt för hans del att möta Michael Chandler eller Charles Oliveira i en kamp om lättviktsbältet.

Poirier är rankad nummer ett i rankingen efter mästaren Khabib sedan segern över Conor McGregor i januari detta år.


HETAST JUST NU


Justin Gaethje om osäkerheten i lättviktsdivisionen

Gaethje tycker att det hela började när Chandler blev reservfighter för UFC 254. Han tycker också att de förolämpat alla de fighters som vill gå den rätta vägen och har integritet för sporten.

– Anledningen till varför vi är i denna sits är på grund av att Dana White erbjöd reservplatsen till Chandler och inte till Poirier eller Tony Ferguson. Han struntade i dem och det är varför Poirier nu inte är intresserad av att möta Chandler.

– Vi är människor som har moral och följer våra principer. Han ställde inte till det bara för Poirier och Ferguson, utan även för alla som vill kriga sig till toppen på det rätta sättet och som har integritet för sporten.

Ferguson var en av de fighters som uttryckte sitt missnöje och tog en match mot Oliveira istället. Enligt Gaethje är även Poirier upprörd över hur det hela gick till när det var tänkt att han skulle möte Ferguson.

– Jag säger bara sanningen, kommer ni ihåg hur upprörda Ferguson och Poirier var när UFC inte slutförde bokningen av deras match? De gick ut offentligt om matchen men hade inte förhandlat klart kontrakten. Som en fighter är detta något man inte tycker om att se.

Det finns massa spännande matcher att boka i lättviktsklassen då de flesta i toppen av divisionen tillgängliga. Nu återstår det att se vilka UFC ger chansen till att tävla om bältet. Nyligen gick Khabib ut med stora nyheter som tyder på att lättviktsklassen är i rörelse, men exakt vad som är på gång vet vi fortfarande inte.

Kategorier
Dana WhiteDustin PoirierJustin GaethjeNyheterSenaste NyttTony Ferguson

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara