Kallade motståndaren för “terrorist” och blev utstrypt – Dana White kommenterar!

✔ Otroligt dominant prestation från den afghanska fightern! ✔ White: "UFC är inte politiskt korrekt"

Efter invägningen inför en Dana White Contender Series (DWCS)-match blev det plötsligt kontroversiellt när israeliska fightern Oron Kahlon kallade sin afghanska motståndare Javid Basharat för “terrorist”. Kahlon hade missat viktgränsen för bantamvikt och Basharat vägrade skaka hand med honom till följd av detta, vilket gav upphov till förolämpningen. UFC:s vd Dana White anser inte att det är företagets ansvar att reglera vad fighters säger, eftersom detta är en brutal sport där atleterna kan lösa konflikter på egen hand.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi via KO/TKO i Rond 2
3.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

För Basharat bidrog incidenten helt enkelt till att motivera honom ytterligare. Den afghanska fightern kom att dominera motståndaren Kahlon från början till slut och lyckades avsluta hatmatchen med en submission i tredje ronden.

 

Enligt White var matchen ett utmärkt exempel på hur konflikter borde lösas i fighting.

Kommer vi göra något (åt kommentarerna)? Något gjordes i natt, började White i en intervju efter galan. Vet du vad jag menar? Det är det som är vackert med denna sport. Jag säger det hela tiden: detta är inte en trevlig sport. Vi säger väldigt otrevliga saker till varandra… och i slutändan blev det ett rättvist avslut.

Lyssna, när du har en situation som detta är det bästa sättet att lösa det på laglig fajting. Du får (dessutom) betalt för det, och det är det som hände i natt.


HETAST JUST NU


White: “UFC är inte politiskt korrekt”

White anser alltså att UFC inte ansvarar över fighters uppföranden inför matcherna, men UFC:s uppförandekod säger något annat. Enligt uppförandekoden måste fighters “bete sig i linje med accepterade normer för anständighet, sociala konventioner och etik”. Det är dessutom förbjudet att bete sig oförskämt och nedsättande – något som inkluderar förolämpningar och attacker baserade på bland annat etnisk bakgrund och kön.

Tekniskt sett är fighters som tävlar i DWCS inte en del av UFC, utan de tävlar om ett kontrakt för organisationen. Uppförandekoden gäller således inte för dem. Det är dock många fighters även i UFC som ignorerat uppförandekoden utan några som helst konsekvenser, exempelvis Conor McGregor. McGregor har bland annat attackerat sina motståndares etniska bakgrund och religion. Men enligt White kan man inte gå för långt i fightingvärlden.

Nej, i denna industri oroar jag mig inte (om att gå för långt), sade White. Det har varit många fula saker som sagts genom åren i denna sport och även i boxning. Säkert också Muay Thai, kickboxning och så vidare. Taskiga saker sägs (hela tiden). I denna galet politiskt korrekta värld som vi lever i, är [UFC] ett undantag.


Missa inte: UFC 267: Blachowicz vs. Teixeira – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC 267!

På UFC 267 blir det comeback för den obesegrade svenska atleten Khamzat Chimaev! Han möter Li Jingliang på galan och oddsen ligger helt på Khamzats sida. Om du litar på att “Borz” vinner – varför inte tippa på blågult?

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Svara