Källor till MMAnytt: 99 % chans att Edgar vs. Ortega blir av

✅ Managern avslöjar ✅ Cody Garbrandt är också intresserad

Frankie Edgar står utan motståndare inför UFC 222 den 3 mars, detta efter att fjäderviktsmästaren Max Holloway drog sig ur titelmatchen på grund av en skada. Det finns dock en hel del fighters som är intresserade av att möta “The Answer” Edgar och när MMAnytt pratade med Edgars manager Ali Abdelaziz så kunde han avslöja att det är 99 % chans att Edgar möter Brian Ortega.


Läs mer: Räddaren i nöden? Garbrandt är villig att möta Edgar under UFC 222


Inget är klart

Sedan Holloways skada har UFC försökt att matcha Edgar mot en värdig motståndare och bland annat bantamviktsmästaren Cody Garbrandt har sagt att han är intresserad av att hoppa in som ersättare för Holloway.

Det hetaste namnet är dock Ortega som fortfarande är obesegrad i sin MMA-karriär och som i sin senaste match avslutade Cub Swanson.

I ett samtal med MMAnytt kunde Edgars manager Abdelaziz avslöja att matchen mellan Edgar och Ortega är mycket nära att färdigställas men att det ännu inte kommit fram till ett slutgiltigt beslut. En av detaljerna som man måste komma överens om är om det kommer att bli en tre- eller fem-rondare.

Det är andra gången som en match mellan Edgar och Holloway blir inställd.

Första gången blev Edgar tvungen att dra sig ur på grund av en skada och Holloway mötte och besegrade istället Jose Aldo. Inför UFC 222 var det Holloways tur att dra sig ur på grund av en benskada.

Sedan Edgar gick ned till fjädervikt har han gått nio matcher och endast förlorat mot Aldo. I sin senaste match avslutade han Yair Rodriguez efter en imponerande uppvisning. Det var Edgars andra raka vinst.

 

Vad tycker du om Edgar vs. Ortega?

 

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...