Kamaru Usman osäker om framtiden – och Khamzat!

✔ Har Khamzat fått en "orättvis" knuff?

Den dominanta welterviktsmästaren Kamaru Usman har lyckats åstadkomma mer än de flesta atleter inom MMA. För närvarande är Usman den högst rankade pound-for-pound fightern i världen och har en vinstsvit om 14 raka matcher i UFC. Atleten är hitintills obesegrad i organisationen, men den nya utmanaren Khamzat Chimaev kan eventuellt utgöra ett hot.

Slitet på kroppen som dessa prestationer har medfört, i samband med hans 34 vintrar (vilket är något äldre för lättare viktklasser) kan innebära att det snart blir dags för Usman att ta ett kliv tillbaka från sporten.

Bara ett par dagar innan hans returmatch med rivalen Colby Covington på UFC 268 får mästaren redan frågor om vilken motståndare som väntar härnäst. Såväl fans som journalister är intresserade av att höra vad Usman tänker och tycker om den svenska stjärnan Khamzat. Såhär uttrycker welterviktsmästaren sig i en ny intervju inför UFC 268:

– Först och främst har [Khamzat] presterat fantastiskt med tanke på det motstånd som han har stött på, sade Usman. Det finns ingen skam i det. Han gör bra ifrån sig. Jag gillar det. Jag älskar all hajp som (han har). Låt oss vara ärliga, livet är inte rättvist. Vi lär oss det som barn. Livet är inte rättvist, så vissa killar får en knuff, vissa killar får inte det. Bra för honom. Han har gjort ett fenomenalt jobb med den position som han fått. Kan inget annat än att (respektera det).

– När det gäller en (match mellan mig och Khamzat), så är jag i ett stadie av mitt liv där jag förstår hur mycket (sporten) kräver av en. Jag har varit borta från min dotter i nio veckor nu, och FaceTime hjälper, men det är inte samma sak som att vara där var och varannan dag. Så självklart vet jag inte hur mycket längre jag är villig att fortsätta med (fajting). (Utmanarna) måste vara rimliga för mig nu. Om [Khamzat] kan ta sig dit, så kan vi diskutera det då.


HETAST JUST NU


Welterviktsmästaren vill upprepa Khabibs avslut på karriären

Trots Khamzats otroliga popularitet på senare tid har han ännu inte haft en motståndare rankad i divisionens topp 5. En titelmatch är alltså inte aktuell i dagsläget, och mästaren Usman vill inte ge några garantier på att han kommer dröja kvar i väntan på stjärnskottet Khamzat. “The Nigerian Nightmare” Usman är istället intresserad av att efterlikna vännen Khabib Nurmagomedovs avslut på karriären.

– Jag vill vara mästaren som gjort allt, sade Usman. Jag vill göra det på egen tid, likt Khabib. Jag vet att många människor har (kritiserat) Khabib eftersom han lämnade (sporten) när han ville lämna den. Det är hur man borde göra det. Även Georges St-Pierre, det är hur man gör det. Man lämnar när man vill lämna. Låt inte sporten försätta dig i pension. Så när jag känner att tiden är kommen, då är det dags för mig att gå.


Missa inte: VIDEO: Kamaru Usman knuffar Colby Covington på scen  – inför UFC 268!


Speltips inför UFC 268!

Snart blir det dags för fanfavoriterna Justin Gaethje och Michael Chandler att mötas på den efterlängtade galan UFC 268! Med dessa två atleter borde du inte förvänta dig ett domslut – utan en brutal tokknock!

Chandler är en av de kraftigaste lättviktarna på planeten, trots det är han underdog inför denna match. Rygga Chandler för chansen att vinna stort denna helg!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kamaru UsmanKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...