Kamaru Usman avslöjar allvarlig skada han ådrog sig veckorna innan UFC 268!

✔ "Bröt den när jag träffade någons huvud"

UFC:s welterviktsmästare Kamaru Usman har avslöjat en allvarlig skada som han ådrog sig inför mötet mot Colby “Chaos” Covington på UFC 268 som ägde rum den 6 november.

“The Nigerian Nightmare” Usman gick segrande ur returmötet mot Covington och försvarade sin titel på den stjärnspäckade galan. Men det många inte visste var att han vann efter att ha återhämtat sig från en bruten hand bara tre veckor innan matchen tog plats.

Usman medverkade på ett avsnitt av Full Send Podcast och öppnade upp om skadan som påverkade hans träning inför det uppmärksammade mötet mot rivalen Covington.

– Jag bröt handen inför matchen, sade Usman. Dom flesta känner inte till detta, men tre veckor innan UFC 268 bröt jag den och jag slog inga slag alls med min högra hand efter det innan matchen. Jag slog första slaget bakom kulisserna vid uppvärmningen.


HETAST JUST NU


Kamaru Usman bröt den när han tränade med Justin Gaethje

En av Usmans träningspartners, Justin Gaethje, som också tävlade på UFC 268 ska ha varit den som han tränade med när det hände.

– Jag bröt den när jag träffade någons huvud, sa Usman. Justin Gaethjes huvud.. Vi tränar tillsammans och har samma tränare. Två värstingar som går riktigt hårt mot varandra. Han får ibland det bättre av mig när vi sparrar, Gaethje är en krigare.

Med segern på UFC 268 försvarade Usman sin titel för femte gången i rad efter att ha vunnit den mot Tyron “The Chosen One” Woodley. Han har ingen inplanerad match för tillfället och det finns inga klara besked från UFC vem som kan vara näst på tur.

 

Vem vill du se Usman möta härnäst?


Missa inte: Colby Covington om returmatchen mot Kamaru Usman: “Jag vann tydligt”


Speltips inför UFC Vegas 43: Font vs Aldo

I helgen kommer UFC att ta en paus men helgen efter det återvänder den världsledande organisationen till UFC Apex-arenan i Las Vegas. I huvudmatchen ser vi den talangfulla Rob Font ta sig an forne UFC-mästaren Jose Aldo och i den delade huvudmatchen ser vi ett häftigt möte mellan Brad Riddell och Rafael Fiziev.

Riddell vs Fiziev förväntas bli ett actionfyllt möte mellan två av lättviktsklassens bästa strikers. MMAnytts samarbetspartner Bethard tror att det kommer att bli extremt jämnt mellan dem och ger samma odds för båda fighters!

Addera lite spänning till nästa helgs UFC-gala genom att lägga en insats. Oddsen inför matchen ligger just nu på:

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Kamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...