Kamaru Usman avslöjar planerna för lätt tungviktstiteln: “Det är vad jag vill!”

✔ Villig att möta mästaren i lätt tungvikt - oavsett vem det är!

UFC:s welterviktsmästare Kamaru Usman har på senare tid visat intresse för att gå upp till lätt tungviktsklassen och utmana om titeln. Och nu visar det sig att det inte behöver dröja länge förrän vi får se “The Nigerian Nightmare” slåss om lätt tungviktsbältet.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Usman har ett titelförsvar i welterviktsklassen mot topprankade Leon “Rocky” Edwards i huvudmatchen på UFC 278 den 20 augusti i Salt Lake City. Skulle Usman framgångsrikt försvara titeln mot Edwards är han inställd på att kliva upp två viktklasser och ta sig an mästaren, oavsett vem det är!

I en intervju med TMZ Sports berättade Usman mer om det uppkommande mötet mot Edwards och vad planerna är efteråt.

– Jag kommer gå in i mötet mot Edwards och vara helt fokuserad på honom, sade Usman till TMZ Sports. Men efter matchen mot Edwards är jag inställd på att tävla i lätt tungviktsdivisionen.

Oavsett om det är Jan Blachowicz eller Jiri Prochazka som har bältet, det spelar ingen roll, det är vad jag vill!


HETAST JUST NU


Kamaru Usman berättar varför han vill tävla i lätt tungvikt

Usman går in i mötet mot Edwards med stort självförtroende bakom sig. Han har både en vinst mot Edwards bakom sig men också en lång segersvit med lyckade titelförsvar på sitt resumé. Usman är också rankad nummer ett i UFC:s “pound-for-pound”-ranking.

Vidare i intervjun berättade Usman varför han vill testa sig mot mästaren i lätt tungviktsklassen.

Jag vill bevisa för alla i världen varför de kallar mig bäst “pound-for-pound”, sade Usman.

Det betyder att man är bäst oavsett tidpunkt eller viktklass. Jag kan tävla i lätt tungvikt och inte bara prestera, jag kan vinna och det är något jag vill bevisa!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kamaru UsmanSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara