Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Kamaru Usman avslutar Colby Covington – efter tufft krig!

✅ Bryter käken på rivalen i stora titelfighten!

I huvudmatchen på storgalan UFC 245: Usman vs. Covington i Las Vegas fick vi se en efterlängtad rivalfight i weltervikt, där där mästaren Kamaru Usman tog sig an den tidigare interimtitelhållaren Colby Covington.

Det otroligt jämnt matchade hatmötet kom att leverera. De båda hade sina stunder, visade hjärta och imponerade i matchen – som svängde fram och tillbaka.

Titelfighten hade kunnat gå åt vilket håll som helst om den skulle avgjorts av poängdomarna. Men med endast 50 sekunder kvar var det till slut Usman som lyckades få jobbet gjort med en sen teknisk knockout. Detta när han sänkte sin motståndare och följde upp med starka slag på marken, som fick domaren Marc Goddard att kliva emellan.

Covington klagade på domarstoppet, men förlusten var ett faktum. Vid det här laget hade den kontroversiella karaktären redan fightats med bruten käke i mer än två ronder.

Usman förlängde därmed sin vinstsvit till hela 15 raka segrar, varav elva i UFC. Covington fick å andra sidan en sju matcher lång segersvit bruten.

Se highlights från matchen nedan (via Twitter):

Officiellt resultat: Kamaru Usman besegrar Colby Covington via TKO (strikes) i rond 5, 4:10


RELATERAT: UFC 245 med Daniel Teymur – Fullständiga resultat


 

Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste NyttUFC 245

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara