Kamaru Usman jämför sig själv med Mayweather – efter kritikstormen

✔ Fansen ilskna efter "tråkiga" titelmatchen - här är UFC-mästarens svar

UFC-mästaren Kamaru Usman gjorde sitt andra försvar av världstiteln i weltervikt, när han under natten besegrade superstjärnan Jorge Masvidal via enhälligt domslut på UFC 251.

Matchen var stundvis en relativt händelselös fight, där Usman ofta nöjde sig med att låsa upp Masvidal i clinch och stampa på hans fötter – utan att avancera sin position. Enligt UFC:s statistik kontrollerade Usman clinchen i över tio minuter – alltså mer än två hela ronder sammanlagt, även om han också säkrade en och annan nedtagning under machens gång.


LÄS MER: Kamaru Usman besegrar Jorge Masvidal – behåller UFC-bältet!

LÄS OCKSÅ: UFC 251: Usman vs. Masvidal – Resultat


Kritiken mot Kamaru Usman: “Snoozeman”

Efteråt reagerade många fans – och även fighters – genom att visa sitt missnöje.

En av dem som sa vad han tyckte och tänkte var den numera pensionerade UFC-fightern Ben Askren, som själv har kritiserats för att ha haft en tråkig fightingstil i sina egna MMA-matcher.

– Den här matchen är skittråkig, skrev Ben Askren på Twitter.

Tweeten besvarades i sin tur av flera arga fans, som bland annat kallade Usman för “Snoozeman”.

– Usman försöker inte ens fightas, skrev en Twitter-användare.

– För han vet att han skulle bli knockad, svarade en annan.

“Fanns en tid när folk började hata Floyd Mayweather”

presskonferensen efter UFC 251 frågade en reporter vad Usman själv har att säga om kritiken mot sin prestation.

– De kanske borde kliva in där och möta Jorge Masvidal i 25 minuter och säga något därefter, sa Kamaru Usman då.

Nämnas bör att ovannämnda Askren själv har mött Masvidal i en match förra året. Den fighten varade dock endast i fem sekunder.

Usman fortsatte sedan med en längre harang där han jämförde sig själv med den obesegrade världsstjärnan Floyd Mayweather, som vann flera världstitlar i boxning innan han gick i pension. Mayweather kritiserades nämligen också frekvent av fans för sin fightingstil – som dock onekligen var effektiv i ringen.

– Det fanns en tid när folk började hata Floyd Mayweather för att han var så dominant. Floyds försvar var så bra och han var bara så pass bra på det han gjorde, varpå folk började klaga på att “det där är så tråkigt – han fightas inte”. För att folk hellre vill se ett barslagsmål? Vi fighters riskerar våra liv därinne. Vad är poängen med allt vi tränat på varenda dag om vi ändå bara ska gå in där och veva och ta emot slag? Vi tränar för att kunna få någon att missa, för att kontrollera våra motståndare på ett visst sätt – det är det träningen är till för. Så att vi inte bara går in där och tar stryk. Och jag gör det bättre än någon annan. Så alla som klagar kan säga vad de vill, menar Usman.

Jorge Masvidal ger inte upp – vill möta Kamaru Usman igen

Titelutmanaren och BMF-mästaren Masvidal, som i och med förlusten misslyckades med sitt första försök att vinna UFC:s guldbälte, var själv kritisk mot Usmans fightingstil redan innan matchen. Han har bland annat kallat mästaren för en “skrevsniffare” – men höll sig sedan ödmjuk efter förlusten.

– Jag hatar att förlora, men jag kommer inte komma med några ursäkter. Han var den bättre mannen ikväll, konstaterade Jorge Masvidal.

“Gamebred” betonade dock att han så småningom vill ha en rematch och att han inte kommer ge sig innan han blir världsmästare.

Masvidal tog matchen mot Usman på sex dagars varsel.


SE ÄVEN: Omslaget avslöjat för EA Sports UFC 4 – se speltrailern här!


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kamaru UsmanSenaste NyttUFC 251

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55



Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...