Kamaru Usman om UFC-kollegans beslut: “Ett ENORMT misstag”

✔ Mästaren om UFC-kollegans beslut: “Ett ENORMT misstag!”

UFCs welterviktsmästare Kamaru Usman kritiserar Colby Covington efter att han undvikit ett potentiellt möte mot Leon Edwards.

Usman tycker att det var ett stort misstag att inte acceptera matchen mot “Rocky” Edwards efter att Khamzat Chimaev drog sig ur på grund av kvarvarande besvär från covid-19.

UFC-chefen Dana White gick då ut och sade att han såg “Chaos” Covington som en lämplig inhoppare för matchen mot Edwards den 13 mars. Men efter att det inte gick att få till fajten blev det istället Belal Muhammad som bokades in mot “Rocky”.

Usman gick ut i en intervju och gav sin syn på Covingtons val:

– Jag tycker att han begick ett stort misstag, ett enormt misstag! Vem väljer att tacka nej till en lönecheck? Han nekade en lönecheck och det är hemskt! Man kan inte göra det – även om han inte är i en ekonomisk kris så måste han fortfarande påminna fansen om vem han är.

– Såklart måste man vinna men just nu har han bara en vinst på hur länge? Bara för att han besegrade Tyron Woodley, som har en förlustsvit bakom sig, är han inte tillbaka i konversationen om en titelmatch.


HETAST JUST NU


Kamaru Usman tycker inte Covington förtjänar nästa titelmatch

En returmatch mellan Usman och Covington är förhoppningsvis något vi kommer få se i framtiden. Frågar man “Chaos” så borde det vara nästa titelmatch i welterviktsdivisionen.

Men Usman menar på att Covington inte har gjort tillräckligt sedan deras senaste möte för att det ska vara aktuellt.

– För honom att sitta där och kräva en titelmatch är löjligt! Jag tycker att det bästa sättet för att förtjäna en titelmatch hade varit att gå ut där och avsluta Edwards som är nummer tre i divisionen.

– Vad hade varit bättre än att knocka Edwards som är på väg upp och gjort sig ett namn som nästa titelutmanare? Covington misslyckades när han inte tog chansen och det kommer stå honom dyrt!

Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara