Kamaru Usman utmanar Jorge Masvidal: “Jag lovar att avsluta honom”

✔ "Kliv fram och visa att du vågar möta mig"

UFCs welterviktsmästare Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman utmanade Jorge “Gamebred” Masvidal efter sitt lyckade titelförsvar under helgens gala.

I den spännande huvudmatchen på UFC 258 ställdes Usman mot sin före detta klubbkamrat Gilbert Burns för att göra upp om titeln. Detta var tredje gången i rad Usman försvarade sitt welterviktsbälte och kunde återigen krönas som welterviktsdivisionens mästare.

I segerintervjun med Joe Rogan valde “The Nigerian Nightmare” att ta tillfället i akt och utmana Masvidal till ett returmöte.

– Det finns en liten “street gangster” som kallar sig själv för Jesus. Vi försökte få till vår första match flera gånger men han drog sig undan hela tiden. Den enda anledningen till att Masvidal accepterade till slut var för att han hoppade in på kort notis och därav hade en inbyggd ursäkt vid förlust.

– Och nu fortsätter han att snacka, säger att han bröt min näsa med bara sex dagars förberedelse. Men vår fajt är inte över, jag ger Masvidal möjlighet att ha ett helt träningsläger bakom sig. Jag garanterar att han inte kommer signera kontraktet denna gång. För jag kommer att avsluta honom!


HETAST JUST NU


Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal 2?

På presskonferensen efter galan fick UFC-chefen Dana White frågan om Masvidal är nästa motståndare för Usman.

– Det finns många alternativ för Usman just nu. Om det är matchen båda vill ha är jag säker på att alla vill se den – men jag vet inte, säger White.

“The Nigerian Nightmare” är dock öppen till att möta den som är näst på tur men ifall han får bestämma är det ett returmöte mot “Gamebred” som lockar allra mest.

– Vem som helst kan få smaka! Men om han fortsätter öppna sin mun och pratar som han gör – kliv fram och visa att du vågar möta mig!

Usman meddelade under presskonferensen efter matchen att han lovar att avsluta Masvidal om han accepterar matchen.

– Nästa gång vi möts lovar jag att avsluta honom. Jag vet att jag kan göra det, men på grund av omständigheterna vid vårt första möte blev det en annan matchbild.

Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara