Kamaru Usman välkomnar titelmatch mot Nate Diaz: “Om du verkligen vill”

✔ Nate Diaz ifrågasätter också Covington som nästa utmanare!

Welterviktsmästaren Kamaru Usman saknar inte värdiga motståndare, men han har inte heller något emot att välkomna ännu fler!

I tisdags tog orankade publikfavoriten Nate Diaz till Twitter för att kritisera Usman och hans nästa titelmatch. Enligt UFC-chefen Dana White planerar de nämligen boka in en returmatch mellan Usman och förstarankade Colby Covington härnäst.

Det är flera som tycker att “Chaos” Covington inte förtjänar ytterligare en titelchans, däribland Diaz.

 — Vem är han inbokad att möta, frågade Diaz med en bild på Usman. Någon som han redan har knockat!


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMAnytt.se (@mmanytt)


Diaz refererar till titelmatchen mellan Usman och Covington i december 2019. De två welterviktarna bjöd Las Vegas-publiken på en väldigt jämn match som avgjordes i sista ronden. Med mindre än en minut kvar blev Covington knockad för första gången i sin karriär.

Sedan dess har Usman försvarat sitt bälte tre gånger. I sin senaste match knockade han Jorge Masvidal och besegrade honom för andra gången. Covington har i sin tur endast gått en match, en dominant uppvisning mot forne divisionsmästaren Tyron Woodley.

Usman har även han ifrågasatt om Covington förtjänar en titelchans. Som svar till Diaz skrev Usman att han välkomnar ett möte och uppmanar honom att kontakta UFC-chefen Hunter Campbell.

 — Jag ser dig 209, svarade Usman. Om du verkligen vill ha denna 187:a så ring din snubbe Hunter.

209 är postnumret till Diaz älskade hemstad Stockton medan 187 är den amerikanska poliskårens kod för mord.


HETAST JUST NU


Kamaru Usman vs Nate Diaz?

Diaz och Usman fortsatte att skicka meddelanden till varandra. Diaz skickade en liten gliring till Usman, men avslutade slutligen med att ge respekt till “The Nigerian Nightmare” Usman.

Medan Usman är obesegrad i sin UFC-karriär och inte förlorat sedan maj 2013 så är Diaz karriär något av ett unikum. Han har förlorat tre av sina fyra senaste matcher men har ändå kommit att etablera sig som en av organisationens mest populära fighters.

 — Du är redan uppbokad, skrev Diaz. Gör vad de säger till dig att göra, som en bra mästare.

 — Nyckelordet är “mästare” lol, svarade Usman. Alla ni snubbar är bara tuffa på internet nu för tiden. Som jag sa, om du verkligen ha [den här matchen] så kontakta Hunter.

 — Du gör bra ifrån dig champ, avslutade Diaz. Jag försökte inte vara respektlös. Ha en bra match mot en av de stackars killarna som du redan slagit.

Kategorier
Kamaru UsmanNate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...