Stjärnmanagern: “Kamaru Usman vill återvända i juni mot världssjuan!”

✔ "Varför inte gå upp till mellanvikt och slåss om titeln?" ✔ Kan fajtas tre gånger till detta år!

UFC:s welterviktsmästare Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman planerar ett riktigt aktivt år och är intresserad av att möta Michael “Maverick” Chiesa på UFC 263. Uppgifterna kommer ifrån Usmans manager Ali Abdelaziz under en intervju med ESPN.

Efter Usmans seger över Jorge Masvidal i den andra ronden via knockout på UFC 261 annonserade UFC-chefen Dana White att Colby Covington var nästa man på tur att utmana om welterviktsbältet.

Men enligt Abdelaziz förstår varken han eller Usman varför Covington skulle få nästa titelchans i weltervikt. De båda menar på att Covington behöver ytterligare en seger innan han förtjänar en match mot Usman.

De är mer intresserade av att boka in en match mot någon annan i toppen av divisionen och kan till och med tänka sig en eventuell titelmatch i mellanvikt.

– Usman har slagits tre gånger de senaste tio månaderna medans Covington har gått tre matcher under tre år. Efter att “The Nigerian Nightmare” förstörde hans käke fortsatte Usman att dominera mot riktigt tuffa motståndare. Covington fajtades mot Tyron Woodley som inte längre är kvar i UFC, säger Abdelaziz.

– Covington kanske är bra för kassan men vem bryr sig? Chiesa har en segersvit på fyra matcher, Vicente Luque tre matcher, Leon Edwards nio matcher, vad gör Covington så speciell? Låt oss säga att Marvin Vettori vinner över Israel Adesanya, varför inte gå upp till mellanvikt och slåss om titeln istället?


HETAST JUST NU


Kamaru Usman kan göra vad han vill!

Abdelaziz har pratat med Usman som är intresserad av att möta världssjuan Chiesa eftersom han har welterviktsdivisionens längsta segersvit av de topprankade atleterna utanför topp fem. Ingen av de två är inbokade och om Usman får välja återvänder han den 12 juni mot “Maverick”.

– Lyssna, Kamaru har förtjänat att göra vad han vill just nu. Men vi är respektfulla och lyssnar på Dana White och kommer samarbeta med UFC. Jag pratade med Usman igår och han frågade mig vem som har den längsta segersviten av de topprankade i divisionen utanför topp fem?

– Jag svarade Chiesa och han sa: “Vi kör på Chiesa den 12 juni”. Men det spelar egentligen ingen roll vem som står framför honom, säger Abdelaziz. Vi har frågat UFC om att återvända den 12 juni, Usman kan fajtas tre gånger till detta år!

 

Vill du se Usman vs. Chiesa på UFC 263?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Kamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...