Kamaru Usman vill möta Georges St-Pierre: “Han får hoppa före i kön”

✔ Slog det banbrytande rekordet! ✔ Vill testa sig mot den före detta mästaren!

Under helgens UFC 258 försvarade welterviktsmästaren Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman sin titel mot Gilbert Burns.

Efter deras match kom det fram i en intervju att Usman är intresserad av en fajt mot den flerfaldige världsmästaren Georges “Rush” St-Pierre.

– Självklart skulle jag vilja möta GSP, men inte på grund av pengar eller något åt det hållet. Jag är en tävlingsmänniska och vill möta St-Pierre för att testa mig mot honom, sade Usman.

– GSP lämnade sporten med flaggan i topp och jag vet att han fortfarande kan tävla mot dem bästa. Jag ser att han håller igång och fortfarande tränar! Jag håller mina ögon på honom!

Usman har vunnit mot toppen  welterviktsdivisionen och nu är frågan vem som kan bli hans nästa motståndare. Ifall St-Pierre väljer att komma tillbaka har den nuvarande mästaren inget emot att han får nästa chans på titeln.

– Om det visar sig att St-Pierre kommer tillbaka kan han absolut få hoppa före i kön. Det är en stor match som jag gärna ställer upp på. Men jag är inte speciellt fokuserad på “big-money fights”.


HETAST JUST NU


Kamaru Usman slog St-Pierres rekord

Vinsten mot Burns blev Usmans tredje titelförsvar i rad. Segern ledde även till att Usman slog det banbrytande rekordet för flest vinster i rad i welterviktsdivisionen, ett rekord som tidigare hölls av St-Pierre.

“Rush” hade en segersvit på tolv vinster i rad i viktklassen innan han valde att lägga handskarna på hyllan. Det verkade under en lång tid som att vi skulle få vänta flera år framöver innan rekordet slogs.

Men nu visar det sig att Usman var rätt man för jobbet och han har plockat på sig en vinstsvit på hela tretton matcher i rad inom organisationen!

“The Nigerian Nightmare” har en bit kvar ifall han även vill slå den före detta mästarens rekord på antal titelförsvar. St-Pierre har försvarat welterviktstiteln hela nio gånger som mästare!

 

Vill du se Usman vs St-Pierre?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Georges St. PierreKamaru UsmanNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...