UFC-mästarens oväntade hyllning – till Khamzat: “Stolt över honom”

✔ "Han spelar sina kort rätt"

Ingen svensk UFC-fighter har lyckats göra ett sådant avtryck i kampsportsvärlden på så kort tid som Khamzat Chimaev. Hans orädda attityd och kvävande, dominanta fightingstil fick Khamzat att slå igenom – något UFCs welterviktsmästare Kamaru Usman erkänner.

I en ny intervju hade Usman enbart bra saker att säga om Khamzat:

– Han är tuff, sade Usman till ESPNs Brett Okamoto. Han medför i princip samma saker som jag gjorde när jag kom in i spelet. Jag kunde ta ner vemsomhelst, hålla de nere och göra det jag behövde göra.

– Han är tuff, jag förbiser inte honom. Jag är inte en av de killarna som är naiva och säger “Åh, jag tänker inte kolla på den killen för att han är under mig,” nej.


RELATERAT


“På gränsen till stolt över honom”

Både i- och utanför buren har Khamzat gjort det mesta rätt. Medan han har dominerat i buren har han dessutom varit karismatisk och snabbtänkt på mikrofonen.

Innan Khamzat knockade den erfarne mellanviktaren Gerald Meerschaert på 17 sekunder gjorde han först succé på presskonferensen med ett flertal klockrena citat och svar.

Usman ser och erkänner svenskens många framgångar, och kan till och med erkänna en viss stolthet.

– Jag tycker han spelar sina kort rätt. Han gör vad han behöver göra för att komma till rätt punkt och det är utmärkt. Jag är på gränsen till stolt över honom för det.

– Jag är stolt över alla dessa killar, jag är bara en stolt pappa på toppen som ser över alla dessa ungar. Bra jobbat killar, jag gillar vad ni gör.

Tuffa utmaningar väntar bägge fighters

Usmans vänskapliga och hyllande ton är onekligen fin att se, men dock något otippad då då deras vägar kan komma att korsas inom kort. Hittills har Khamzat vunnit tre raka matcher i UFC på dominant vis – och enbart tagit emot två slag under hela sin UFC-karriär!

13 mars kommer Khamzat att ta sig an världstrean Leon Edwards i karriärens viktigaste match. Skulle svensken rada upp ännu en dominant vinst är det mycket troligt att han tilldelas nästa titelchans.

Titelhållaren Usman förbereder sig å andra sidan inför en av sina tuffaste utmaningar hittills. I huvudmatchen på UFC 258 kommer Usman försvara sin titel mot brasilianaren Gilbert Burns. Det blir Usmans tredje titelförsvar efter att ha besegrat Colby Covington och Jorge Masvidal under sin tid som mästare.

Sedan han flyttat upp från lättviktsklassen är Burns obesegrad med segrar över bland andra Demian Maia och Tyron Woodley.

 

Vem tror du vinner: Kamaru Usman eller Khamzat?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Kamaru UsmanKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...