Kampsportsstjärna döms för grov misshandel – skyller på BDSM-sex

En svensk kampsportsstjärna döms i hovrätten till ett år och åtta månaders fängelse för grov misshandel och narkotikabrott.

I januari i år begav sig en svensk kampsportsstjärna med taxi hem till en kvinna i Stockholm, som han träffat vid ett par tidigare tillfällen. I polisförhör har kvinnan uppgett att besöket var helt oanmält och att en otäck misshandel kort därefter inleddes – som varade i nästan fyra timmar.

Kampsportsstjärnan ska bland annat ha strypt kvinnan med en dammsugarsladd och tryckt ner hennes huvud under vattenytan när hon låg i badet, skriver Dagens Nyheter.

Kvinnan “bad honom sluta på alla sätt och vis och skrek på hjälp”

Mannen nekar dock till brott och hävdar att det hela rörde sig om BDSM-sex. BDSM innebär att samtyckande personer gemensamt söker njutning genom olika former av maktutbyten, som kan exempelvis kan innefatta dominans, disciplin och smärta på olika sätt, enligt RFSU.

Kvinnans berättelse låter dock helt annorlunda.

”Hon bad honom sluta på alla sätt och vis och skrek på hjälp”, står det i domen.

Rep som kampsportstjärnan använde för att binda kvinnan. Foto: Polisen

“Uttryckte extrema sexuella anspelningar samt visade på en extremt dålig kvinnosyn”

Kvinnan lyckades fly efter nästan fyra timmars lidande och sökte hjälp hos grannar – som larmade polisen. Mannen var enligt polisernas avrapporterings-PM helt oförstående till varför han blev gripen och beskrev sig som ”Guds gåva till kvinnan”.

”Misstänkte uttryckte extrema sexuella anspelningar samt visade på en extremt dålig kvinnosyn under färden till Flemingsberg,” skrev de vidare.

ANNONS

Brottningsmatch under läkarundersökningen

Det hettade sedan till då mannen blev aggressiv under läkarundersökningen.

”Det blev brottningsmatch. Flertalet poliser samt arrestvakter fick hålla fast honom,” står det i förundersökningen.

Kampsportsstjärnan ska enligt DN ha erkänt brott i förhör och bett polisen att framföra en ursäkt till kvinnan – men sedan nekat i rättssalen.

Skärpt straff i hovrätten

Mannen dömdes först i tingsrätten till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel och narkotikabrott – innan fängelsestraffet nu har skärpts till ett år och åtta månader i hovrätten.

En expert i socialt arbete vittnade i rätten och förklarade att andningslekar inte är särskilt vanligt förekommande inom BDSM, på grund av hur farligt det är, och menade att sådana sexlekar kräver att bägge parter har ”fullt fokus på sina handlingar och inte är påverkade av alkohol eller narkotika”. Vidare konstaterade hovrätten att kvinnans skador är det relevanta ”oavsett om detta kan ha skett inom ramen för ett ömsesidigt sexuellt handlande eller på annat sätt”.

Kan överklagas till Högsta Domstolen

Enligt kampsportsstjärnans advokat, Baharak Vaziri, kan fallet komma att överklagas till Högsta Domstolen

“Jag ska träffa min klient i veckan för att diskutera om vi ska överklaga. Det kan vara aktuellt att ta upp frågan eftersom det handlar om BDSM-sex. Konsekvensen av det blir ofta påvisande skador, och det är något som en expert intygade i rätten,” sa hon till DN.

Kategorier
Just nuSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
 • jense
  4 July 2017 at 06:47

  Så vem är det? Han är ju dömd och därför uppenbarligen ett stort fegt rövhål.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...