KLART: Karl Albrektsson möter McGregors lagkamrat!

✅ "En av Nordens främsta talanger"

Den stigande MMA-talangen Karl Albrektsson är redan bokad att möta en tuff brasilianare på RIZIN 15 i Japan nu på söndag.

Nu står det klart att stjärnskottet därefter gör en snabb återkomst till buren – för att fightas på hemmaplan. Nyligen blev det nämligen officiellt att Albrektsson tar sig an Conor McGregors klubbkamrat Chris Fields på Superior Challenge 19. Matchen går i lätt tungvikt, alltså 93-kilosklassen.


Köp dina biljetter till storgalan på Cirkus här!


Albrektsson (8-2 MMA) kommer in i matchen med en vinstsvit på två matcher, men vinner han i helgen kan det alltså bli tre i rad. Sist han var aktuell besegrade han UFC-veteranen Josh Stansbury på Superior Challenge 18 i december.

Fields (12-8-1) kommer själv från en förlust mot den tidigare UFC-fightern Wagner Prado, men hade innan dess två raka segrar. Irländaren har bland annat tävlat i Cage Warriors och KSW tidigare, samt deltagit i den 19:e säsongen av UFC:s realityserie The Ultimate Fighter.

View this post on Instagram

@karlalbrektsson 🇸🇪 vs 🇮🇪 Chris Fields 👊🏼 at Superior Challenge 19 on may 11th at Cirkus arena in Stockholm. ⚡️⚡️TICKET LINK IN BIO⚡️⚡️ @Viaplay @ViaplayFighting @ViaplaySport @CleanDrink @TV10 @fitetv @Becomeanathlete @jabb.se @Spitfire @HagaHealthClub @cirkusarenor #SuperiorChallenge #sc19 #MMA #Viaplay #ViaplayFighting #CleanDrinks #TV10 #BecomeanAthlete #Jabb #FiteTV #Spitfire #HagaHealthClub #Cirkus #fight #fighter #Live #Event #MMAgala #gala #underhållning #entertainment #sport #stockholm

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge) on

– Ett möte mellan två allroundkillar, två avslutare, två underhållande fighters och färgstarka profiler. Karl är en av Nordens främsta talanger och en av de intressantaste karaktärerna i MMA. Jag har följt hans karriär i många år och är ett stort fan. Det ska bli kul att se honom gå match på Cirkus mot en tuff och erfaren fighter, kommenterar Superior Challenge-grundaren Babak Ashti via ett pressmeddelande.

Superior Challenge 19: Uppdaterat matchkort

Superior Challenge 19 äger rum på Cirkus på Djurgården i Stockholm den elfte maj. Galan toppas av en titelfight mellan UFC-veteranen Diego Nunes och den svenske stjärnan Simon Sköld. Dessutom är flera andra av Sveriges allra hetaste MMA-fighters klara för eventet.

Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Huvudkort:

  • Titelmatch i fjädervikt: (C) Diego Nunes vs. Simon Sköld
  • Titelmatch i mellanvikt: (C) Dylan Andrews vs. Nico Musoke
  • David Bielkheden vs. Silmar Nunes
  • Karl Albrektsson vs. Chris Fields
  • Rostem Akman vs. Juho Valamaa

Underkort:

  • Bartosz Wojcikiewicz vs. Ivan Zidar*
  • Serdar Altas vs. Jhonata Silva
  • Robin Roos vs. Jeanpier Basauri
  • Moraad Moreno vs. Mika Kuronen

*Ej officiellt bekräftad.

Biljetter till galan finns ute för försäljning på  (pris från 324 kronor inklusive serviceavgift). Sugen på att uppleva MMA av toppklass live på plats och ta del av den häftiga stämningen på Cirkus? Säkra dina platser i arenan här!

Kategorier
Karl AlbrektssonSenaste NyttSuperior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara