Karl "King" Albrektsson.

Karl Albrektsson siktar på UFC Stockholm – vill visa vem som är “kungen av Norden”

✅ Gick stora matcher i Japan ✅ Nu siktar stjärnan på UFC

Under onsdagen kom uppgifter om att UFC planerar en återkomst till Sverige i sommar. Närmare bestämt den första juni, då den världsledande MMA-organisationen ryktas komma tillbaka till Stockholm. Sedan dess har flera svenska fighters börjat kampanja för en plats på matchkortet och en av dem är den stigande stjärnan Karl Albrektsson.

I ett nyligen publicerat inlägg på Instagram skriver Albrektsson att det nu är dags att visa världen vem som är “kungen av Norden.”

– Jag hör rykten om att UFC kommer till min hemstad Stockholm… Jag antar att det är dags att ni låter mig visa världen vem som är kungen av Norden, skriver Karl Albrektsson.

Gick stora matcher i japanska RIZIN

Albrektsson, 25, må vara ung – men han saknar knappast erfarenhet. Den lätta tungviktaren har redan hunnit samla ihop ett professionellt matchfacit på 8-2 – som inkluderar flera stora matcher i den japanska topporganisationen RIZIN Fighting Federation.

Albrektsson var till och med en av deltagarna i RIZIN:s stora öppenviktsturnering och i sin senaste match för organisationen var svensken mycket nära att besegra toppfightern Jiri Prochazka. Sedan dess har Sollentunabon radat upp två brutala knockoutsegrar i Superior Challenge på hemmaplan, senast mot UFC-veteranen Josh Stansbury.

Borde UFC värva Karl Albrektsson? Rösta fram de svenska debutanterna som du vill se på UFC Stockholm här!

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
Karl AlbrektssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...