BILD: Karolina Kowalkiewicz ansikte totalförstört – behöver operation

✔️ Den före detta titelutmanaren visar upp sitt demolerade ansikte ✔️ "...väldigt farligt," säger doktorn

Den före detta titelutmanaren Karolina Kowalkiewicz gick en mycket tuff match mot Yan Xiaonan i helgen och förlorade via enhälligt domslut, hennes fjärde raka nederlag i rad. Nu avslöjar Kowalkiewicz att hon slogs merparten av matchen med en mycket allvarlig skada i ansiktet som med största sannolikhet kommer att kräva omfattande ingrepp.

Kowalkiewicz drog på sig en uppenbar ansiktsskada redan i första ronden som sedan svällde upp. På sin Instagram avslöjar 34-åringen att hon inte kunde se något:

 – För första gången efter en match så kan jag inte säga att jag är OK, sade Kowalkiewicz på sin Instagram.

– I början av första ronden så fick jag ett brutet ben i ansiktet. Jag kunde inte se något. Jag såg dubbelt och allt var dimmigt.

– Jag spenderade hela dagen på sjukhuset och jag ska besöka en specialist och låta dem ta ett beslut. Jag kommer att behöva en operation. Antingen väntar jag på ett beslut här eller så åker jag tillbaka till Polen och opererar mig där borta.

– Men doktorn säger att jag bör stannar efter som det är farligt att flyga med min ögonskada.

View this post on Instagram

🇬🇧

A post shared by Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz) onMissa inte: Muay thai-fighter blir våldsamt knockad – domarens reaktion är spektakulärÄr UFC-karriären över för Karolina Kowalkiewicz?

Kowalkiewicz har inte vunnit en match sedan ett delat domslut mot Felice Herrig i april 2018. Sedan dess har polskan blivit avslutad av den före detta mästaren Jessica Andrade och förlorat domslut mot Michelle Waterson, Alexa Grasso och nu Yan.

Den 34-åriga polskan äntrade UFC som KSWs flugviktmästare och hade ett obesegrat matchfacit på sju raka vinster när hon gjorde sin debut 2015.

Hon kom att vinna sina tre första matcher, mot bland annat Rose Namajunas, och fick sedan en titelchans mot den dåvarande stråviktsmästaren Joanna Jedrzejczyk. Hon förlorade matchen via enhälligt domslut och skulle även förlora sin nästkommande match mot Cláudia Gadelha, denna gång via submission.

Efter helgens förlust har Kowalkiewicz nu fler förluster än vinster i UFC (5-6)

 

Borde Kowalkiewicz pensionera sig?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Karolina KowalkiewiczSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...