Medan du sov: UFC-legendaren får bära den olympiska elden

✅ Ska bära elden genom sin hemstad

Senare i år är det dags för de olympiska spelen i Tokyo, Japan. Enligt traditionen tänds en eld i Olympia, Grekland och flamman transporteras sedan hela vägen till värdnationen. Nu har turen kommit till UFC-legendaren Kazushi Sakuraba att föra flamman vidare.


Relaterat


Sakuraba kommer att transportera flamman genom sin hemstad Akita den tionde juni. Sakuraba, eller “The Gracie Hunter” som han också kallas, blev en superstjärna i Japan när han, i den legendariska organisationen PRIDE FC tog emot tre fighters från Gracie-familjen.

Han blev bland annat den förste att besegra Renzo Gracie via submission och hans 90-minutersmatch med Royce Gracie är fortfarande den längsta genom tiderna.

I sin karriär har han även stött på Wanderlei Silva, Mirko Cro Cop, “Rampage” Jackson och Melvin Manhoef. På senare tid har dock karriären gått något sämre, med sju förluster i sina senaste nio matcher.

I UFC plockade han hem turneringsbältet efter att (två gånger) besegrat Marcus “Conan” Silveira via submission på UFC 13.5 1999.

Vilket är ditt favoritminne med Kazushi Sakuraba?

Camila Rivarola klar för ny match i Sydkorea

Den svenska talangen Camila Rivarola har ett datum bokat för återkomst till buren. Svenskan, bosatt i Frankrike har ett matchfacit på 2-2-1 och kommer att åka till Sydkorea för att försöka ta sig tillbaka till vinstkolumnen.

Den 29:e februari tar hon sig an Hyerin Kwon som kommer till matchen med en vinst i ryggen. Rivarola tränar på Snake Gym tillsammans med pojkvännen och före detta UFC-fighter Cyril Diabate.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara