Kelvin Gastelum avstängd av USADA – testade positivt mot Darren Till

✔ Gastelum får avstängningen reducerad - efter att ha genomgått ett drogrehabiliterings-program

USADA meddelar nu att #7-rankade mellanviktaren Kelvin Gastelum har testat positivt på nytt och blir avstängd i nio månader. Straffet kommer att reduceras till fem månader efter att han genomgått ett rehabiliteringsprogram.

Kelvin Gastelum har haft sina rejäl toppar och dalar i sin karriär. Efter att ha vunnit The Ultimate Fighter 17 2013 så kom han att kämpa sig mot toppen av sin division. I matchen mot svenska Nico Musoke kom han dock att missa viktgränsen för första gången och detsamma gällde för hans match mot Tyron Woodley 2015.

Viktmissar har dock inte varit det enda problemet. I mars 2017 så knockade han Vitor Belfort på hemmaplan och vann ytterligare en Performance of the Night-bonus. Tyvärr kom hans imponerande vinst att ogiltigförklaras efter att han testat positivt för cannabis.


Missa inte: UFC 249 löner – Tony Ferguson toppar listan med miljonbelopp


Kelvin Gastelum avstängd – får straffet reducerat

Nu står det klart att Gastelum testat positivt för cannabis i samband med ännu en match. 28-åringen gav ett positivt drogtest i samband med sin senaste match mot Darren Till under UFC 244 den 2 november 2019.

USADA meddelar att han får ett straff på nio månader som dock kommer att reduceras till fem månader då Gastelum genomgått ett rehabiliteringsprogram.

Gastelum har bland annat länkats ihop med den Norge-baserade svensken Jack Hermansson, som står utan motståndare efter att hans match mot Chris Weidman blivit inställd. Det är ännu oklart när Gastelum kommer att kunna återvända till sporten.

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Kelvin GastelumSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...