Kelvin Gastelum efter förlusten mot Jack Hermansson: “Pinsamt”

✔ Förlorade efter 78 sekunder mot "The Joker" ✔ The Ultimate Fighter-vinnaren har nu tre raka förluster

The Ultimate Fighter 17-vinnaren Kelvin Gastelum åkte på en tuff förlust mot den Norge-baserade svensken Jack Hermansson i helgen.

Inför matchen hade Gastelum varit öppen med sina inre demoner under det förra året.

I april 2019 tävlade han mot den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya i en Fight of the Year-kandidat. Trots en imponerande insats från Gastelum så kom dock Adesanya att vinna via enhälligt domslut. Gastelum åkte sedan på ytterligare en förlust då Darren Till besegrade honom via delat domslut i november.

Istället för att återvända till vinstkolumnen i helgen så kom Gastelum att förlora via submission efter endast 78 sekunder. Efter att matchen snabbt åkt i mattan så säkrade “The Joker” Hermansson en heel hook som fick Gastelum att snabbt klappa.

 – Det är verkligen pinsamt, skrev Gastelum. Jag är ledsen. Mitt team, min familj, UFC, Dana White, Mick Maynard… Jag är mycket bättre än vad som visades ikväll. Tack till min familj, mitt team och mina vänner för ert stöd. Jag älskar er alla!

– Du må stöta på många nederlag, men du får inte låta sig själv besegras. I själva verket kan det vara nödvändigt att möta nederlagen, så att du kan veta vem du är, vad du kan övervinna och hur du kan gå vidare.


Relaterat till Kelvin Gastelum och Jack Hermansson:


Vad står näst för Gastelum?

Gastelum har sannerligen haft sina toppar och dalar. Med tre raka förluster är det osäkert vad nästa steg kommer att bli för 28-åringen.

Han säger själv att han kommer att komma tillbaka starkare och det verkar som att även UFC-chefen Dana White stöttar honom. Under presskonferensen sade White att matchen var helt okej och att Gastelum kommer att komma tillbaka.

Hermansson är i sin tur tillbaka i vinstkolumnen efter en tuff förlust mot Jared Cannonier i september.

 

Vem vill du se Gastelum och Hermansson möta härnäst?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jack HermanssonKelvin GastelumSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara