Kelvin Gastelum får nästa titelchans mot Robert Whittaker – coachar TUF 28

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Gastelum coachar mot Whittaker i The Ultimate Fighter 28 ✅ Möts därefter om mellanviktsbältet

I livesändningen av finalen av The Ultimate Fighter 27: Undefeated avslöjades det stora nyheter, tidigt under lördagsmorgonen svensk tid. Ingen mindre än den topprankade mellanviktaren Kelvin Gastelum dök nämligen upp i TV-rutan för att tala om att han kommer att få nästa titelchans mot mästaren Robert Whittaker.

Innan de möts kommer Whittaker och Gastelum att coacha mot varandra i den 28:e säsongen av The Ultimate Fighter.

I TUF 28 kommer kvinnliga fjäderviktare och manliga tungviktare tävla i huset. Mycket tyder på att detta kommer att bli realityseriens sista säsong.

Väntas göra upp i december

Både Whittaker och Gastelum tog sig själva in i UFC genom TUF. Whittaker gick segrande ur specialupplagan The Ultimate Fighter: Smashes där ett australiskt lag ställdes mot ett lag britter, medan Gastelum å andra sidan vann TUF 17.

Whittaker (20-4 MMA, 11-2 UFC) står med en imponerande vinstsvit på hela nio raka segrar i ryggen. Efter att ha knipit interimbältet med en jämn domslutsvinst över Yoel Romero blev “Bobby Knuckles” sedan uppgraderad till regerande mästare, när Georges St-Pierre lämnade ifrån sig sin titel. Sist han var aktuell försvarade Whittaker bältet för första gången i en returmatch mot Romero – som han återigen vann via domslut efter ännu ett spännande krig.

Gastelum (15-3, 1 NC MMA, 10-3, 1 NC UFC) har vunnit två raka matcher. Efter en submissionförlust mot den forne mästaren Chris Weidman återvända han till segerspåret med en brutal knockoutvinst över den tidigare titelhållaren Michael Bisping – innan han senast kammade hem en jämn domslutsvinst över Ronaldo “Jacare” Souza efter en underhållande trerondare.

När titelmatchen blir av är inte klart i nuläget, men det kommer troligen bli på en pay-per-view-gala i Las Vegas i nära anslutning till TUF 28-finalen i början av december.


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den sjunde juli klockan 05.20.


 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...