Kelvin Gastelum besviken på Robert Whittakers prestation

✅ "Blev rånad på min chans..."

I februari fick Kelvin Gastelum sin livs chans: en titelmatch på bortaplan mot dåvarande mästaren Robert Whittaker. Med facit i hand vet vi dock att matchen aldrig blev av.

Bara några timmar innan matchstart stod det klart att Whittaker tvingades dra sig ur matchen och opereras akut.

Gastelum fick då istället chansen att gå en match om interim-titeln några månader senare på UFC 236: Holloway vs. Poirier 2. I en av årets bästa matcher förlorade Gastelum mot nuvarande mästaren Israel Adesanya.

Israel Adesanya Kelvin Gastelum UFC 236 –
Foto: John David Mercer USA Today Sports

När Gastelum såg helgens match mellan Adesanya och Whittaker lämnades han med två starka känslor. Dels en känsla av respekt för Adesanya, men också en djup besvikelse över Whittakers prestation.

Gastelum menar att Whittaker såg väldigt ringrostig ut och inte alls fightades upp till sin fulla potential.

– Jag blev rånad på en titelmatch i februari. Men stor respekt till “Izzy”, min respekt för honom växte. Jag gillar verkligen att se honom fightas.

– Jag är övertygad om att vi kommer att mötas igen. Jag möter Darren Till i november men jag har en stark känsla av att vi kommer stöta på varandra i oktagonen igen.

Se hela intervjun med Kelvin Gastelum i videorutan ovan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara