Kelvin Gastelum tänker aldrig tävla i Brasilien igen

Kelvin Gastelums situation har stadigt förvärrats de senaste dagarna. Inte nog med att hans match mot Anderson Silva är inställd, hans vinst mot Vitor Belfort har nu ogiltigförklarats och han tvingas även att böta.

Kelvin Gastelum såg ut att gå raka vägen upp till divisionens topp då han dominerade Johny Hendricks och avslutade både Tim Kennedy och Vitor Belfort. Han bokades in för att möta Anderson Silva under UFC 212 i Brasilien men efter att han testat positivt för marijuana så avbokades matchen.

MMAnytt.se kunde rapportera att Gastelum vinst mot Belfort blivit ogiltigförklarad, han blivit avstängd i 90 dagar och tvingats böta 20% av sin matchlön.

Gastelum säger sig ha accepterat sin dom men svär samtidigt att han aldrig tänker tävla i Brasilien igen:

Får medhåll av bland annat Dan Hardy

Det är ett jämnt lopp mellan dem som ställer sig på Gastelums sida och de som tycker att straffet var riktigt. De som anser att UFC gör rätt i att straffa Gastelum pekar bland annat på att han visste att det var otillåtet att förtära cannabis och att han får skylla sig själv som bryter reglerna.

Bland dem som ställer sig på Gastelums sida hittar vi bland annat UFC-kommentatorn Dan Hardy som tycker är straffet är “bullshit”:

Hardy besvarade även en av kritikerna och tycker att man borde se över reglerna om merparten tycker att dem inte är vettiga:

Siktar på en retur i juli

Den senaste tidens turbulens har dock inte hindrat Gastelum från att se framåt i sin UFC-karriär. Han kommer bland annat att vara på plats under helgens UFC 211 och säger att han siktar på en retur i juli.

Ännu står det inte klart vem han kan komma att möta men då Silva inte längre än aktuell för UFC 212 så kan det mötet komma att bli av ändå.

 

Vad tycker du om Gastelums kritik av Brasilien?

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Kelvin GastelumSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...