Kevin Holland hyllar Khamzat Chimaev – fast ändå inte

✔ Den kaxiga mellanviktaren båda hånar och hyllar succésvensken på samma gång

Svenske Khamzat Chimaev har tagit MMA-världen med storm efter tre brutala avslut – och rivalen Kevin Holland har minst sagt blandade budskap.

Både Khamzat och Holland har munhuggits och anspelat på en framtida match mot varandra. Deras vägar har dock inte korsats men båda hade ett oerhört framgångsrikt 2020.

Svensken dundrade in i UFC och vann tre raka matcher på avslut i två olika viktklasser på cirka två månader. Khamzat har fullständigt dominerat matcherna från start till slut och endast tagit emot två sammanlagda slag – under hela sin UFC-karriär!

Holland å andra sidan radade upp hela fem raka segrar förra året – inklusive en brutal knockoutvinst över den topprankade forne Strikeforcemästaren Ronaldo “Jacare” Souza. Många fans har hyllat Holland för sitt orädda sätt att ta alla matchningar som erbjuds, vilket onekligen hjälpt hans karriär.


HETAST JUST NU


Kevin Holland: “Det kommer aldrig vara jag”

Holland prisar Chimaev för sina segrar i ett framträdande på succépodcasten The Joe Rogan Experience – men inte utan att påpeka en viss försiktighet hos svensken.

– Vet du vad? Det är inget fel på det, sade Holland om Khamzats sätt att välja matcher. Det är bra management för sådana fighters som tävlar sådär, väldigt smarta fighters, jag respekterar det. Dem, deras management och deras coacher, det är suveränt.

– Det där är inte jag. Det kommer aldrig att vara jag, så respekt till dessa killar. Men det är liksom, du går till weltervikt för att denna matchen är bra för dig – smart drag! Du återvänder till mellanvikt för att den här matchen är bra för dig – smart drag!

Khamzats senaste seger var en förödande knockout över veteranmellanviktaren Gerald Meerschaert. Svensken behövde endast sjutton sekunder för att sänka och avsluta Meerschaert – med matchens första slag.

Det var en imponerande seger men Holland tonar ner Khamzats seger och menar att Meerschaert dragit på sig mycket skada under sina år i UFC. Han nämnde

 – Jag blev imponerad av hur han knockade Meerschaert, för att han tog den smartaste vägen och höll matchen stående. Men att knocka Meerschaert, efter att han har massa förluster…?

– [Meerschaert] har till och med mött Thiago Santos, eller hur? Man kan inte möta alla dessa toppfighters och ta sådana slag mot huvudet och tro att man kommer vara OK. Om Chimaev har lite kraft i sina slag så kommer han självklart att se bra ut. Respekt till honom för att han väljer en smart väg varje gång han möter någon.

Khamzat var bokad för att möta den tredjerankade welterviktaren Leon Edwards i januari men tvingades dra sig ur matchen på grund av sjukdom. Holland kommer härnäst att ta sig an topprankade Derek Brunson den 20 mars.

 

Vill du se Kevin Holland och Khamzat Chimaev mötas?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...